НОВИНИ

Повечето куриерски фирми в Бургас спряха пратките от и за Великобритания

Повечето куриерски фирми в Бургас спряха доставките на колети за и от Великобритания. Причината е все още неясната ситуация около Брекзит. „Български пощи“ засега продължават да обслужват клиентите си.

bnt avatar logo
от Юлиана Шопова
07:10, 11.04.2019
7661
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Олга Барева решила да зарадва своите роднини с колет с подаръци за Великден. Когато отишла да го изпрати разбрала,че куриерската фирма не може да го достави до Англия. Други куриерски фирми също и отказали:

Всяка година за Великденските празници изпращам на моите близки в Лондон колет с разни неща. Днес отидох в една куриерска фирма и ми казаха , че не мога да изпратя нищо.

От куриерската фирма заявиха, че не искат да рискуват докато не стане ясна ситуацията с Брекзит.

Рвелина Нинкова, служител на куриерска фирма: За заради Брекзит. Просто трябва да разберем какво става там и затова. След 15 ще ни изпратят указания дали да изпращаме, или не.
;

Български пощи, обаче продължават да приемат колети.

Милена Станева, служител в Български пощи: За момента дори нямаме сигнали за недоставени или забавени пратки, абсолютно никаква промяна няма за сега.

Повечето от куриерските фирми смятат, че след излизането на Великобритания от Европейския съюз може да има забрана да извършват куриерска дейност на територията на острова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вандали в Старо Железаре заличиха уникални рисунки
Вандали в Старо Железаре заличиха уникални рисунки
Започнаха парламентарните избори в Индия
Започнаха парламентарните избори в Индия