НОВИНИ

Предотвратено е разпространението на 21 тона контрабандно пилешко месо

Предотвратено е контрабандно разпространяване на българския пазар на 21 000 кг замразено пилешко месо в операция на територията на ГКПП "Дунав мост" при Русе, съобщават от МВР.

bnt avatar logo
от БТА
14:36, 20.04.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
предотвратено разпространението тона контрабандно пилешко месо

Действията са осъществени под координацията и ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари при ГДБОП.

На 18 април по предварителен план за извършване на проверки на стоки с висок фискален риск, съвместни екипи на "Икономическа полиция" при Областната дирекция на МВР-Русе и мобилни екипи на Дирекция "Фискален контрол" към НАП са спрели за проверка непосредствено след ГКПП "Дунав мост" товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът Д.И. декларирал пред контролните органи, че превозва храна за животни от пилешко месо.

Стоката е обезпечена, на превозното средство е поставено техническо средство за контрол. При разтоварването в района на Пазарджик, в присъствието на контролни органи от НАП, Българската агенция за безопасност на храните и "Икономическа полиция" при Областна дирекция на МВР Пазарджик, е установено, че превозваната стока е пилешко месо с произход Полша. По случая е образувана предварителна проверка, предстои материалите да бъдат докладвани в Районната прокуратура в Пазарджик.

Служителите на НАП са наложили предварително обезпечение - предварително плащане на данъчни вземания в размер на 30 процента от стойността на внесената стока, започнато е ревизионно производство на фирмата-получател.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приеха Пътна карта за изпълнение на актуализираната стратегия за съдебна реформа
Приеха Пътна карта за изпълнение на актуализираната стратегия за съдебна реформа
Арестуваха директора на Фонда за лечение на деца в чужбина
Арестуваха директора на Фонда за лечение на деца в чужбина