НОВИНИ

Представителят на САЩ за Украйна: Това е гореща война, а не замразен конфликт

Положението в Донбас не е замразен конфликт, а гореща война, заяви специалният представител на САЩ за Украйна Кърт Волкър. Той посети региона в състава на американска делегация.

bnt avatar logo
от БНТ
06:41, 24.07.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Кърт Волкър, специален представител на САЩ в Украйна: Видяхме какво се случи. Знаем как започна този конфликт. Разбираме и как се управлява днес, затова е важно Съединените щати да бъдат по-ангажирани, за да бъде намерена стратегическа перспектива за Украйна. Нашата главна задача е да се възстанови целостта и суверенитета на страната.

Волкър добави, че щом се завърне във Вашингтон, ще направи своите препоръки за положението в Донбас. Той възнамерява също да говори по въпроса с представители на "нормандската четворка", ЕС, НАТО, Организацията за сигурност и сътрудничество и с британски дипломати.

Кърт Волкър е бивш постоянен представител на САЩ в НАТО при президентите Джордж Уокър Буш и Барак Обама. В началото на този месец той бе назначен за специален посланик на САЩ за Украйна. Неговата задача е координация на действията на Държавния департамент за регулиране на конфликта в Донбас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВФ запази прогнозите си за растежа на световната икономика
МВФ запази прогнозите си за растежа на световната икономика
Ердоган разговаря с емира на Кувейт за кризата в Залива
Ердоган разговаря с емира на Кувейт за кризата в Залива