НОВИНИ

Преименуваха шест метростанции в Париж в чест на световните шампиони

Шест метростанции в Париж бяха временно преименувани в чест на триумфа на Франция на Световното първенство по футбол. Вчера "петлите" стъпиха на световния връх за втори път в историята си, след като победиха Хърватия с 4:2 във финала в Москва.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:30, 16.07.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
преименуваха шест метростанции париж чест световните шампиони

Спирката, носеща името на великия френския писател Виктор Юго, вече ще се казва "Виктор Юго Лорис", за да отдаде чест на вратаря и капитан на французите Юго Лорис. Лорис допусна ужасяваща грешка във вчерашния финал, но тя не повлия на крайния изход на двубоя, а представянето му през целия шампионат бе на много високо ниво. "Нотр Дам де Шан" от днес е "Дидие Дешан", докато "Шанз-Елизе Клемансо" става "Дешан Елизе Клемансо", за да отдадат дължимото на селекционера на "петлите" Дидие Дешан.

Очаква се днес отборът да направи парад из центъра на Париж в открит автобус, минавайки покрай Триумфалната арка и Елисейския дворец. Отборът трябва да кацне във френската столица този следобед и веднага след това ще се насочи към празненствата, преди да отиде на официална аудиенция при президента Еманюел Макрон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първо заседание на оперативния щаб за кризата с чумата по животните
Първо заседание на оперативния щаб за кризата с чумата по животните
Президентите Путин и Тръмп се срещат в Хелзинки
Президентите Путин и Тръмп се срещат в Хелзинки