НОВИНИ

Престрелка в Манхатън, нападателят бил бездомник

Престрелка се разигра в час пик по улиците на Манхатън снощи. След като бяха нападнати от мъж с касапски нож, нюйоркски полицаи бяха принудени да го обезвредят с 18 изстрела от огнестрелните си оръжия.

Георги Петров
от Георги Петров
07:13, 16.09.2016
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Нападателят е бил 32-годишен бездомник на име Акрам Джудех, който по последни данни от полицията е живеел в колата си. Мъжът е изпаднал в ярост, след като е видял, че на гумата на автомобила му е било поставено спирачно устройство, и е нападнал служител на реда с 27-сантиметров касапски нож. Записите от камерите за улично видеонаблюдение показват, че Джудех е нанесъл на полицая тежка рана на главата, след което е побегнал по "Уест Стрийт" в близост до легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън".

След кратко преследване полицаите се опитали да повалят нападателя с електрошокови пистолети, които нямали никакъв ефект върху 32-годишния Джудех. Тогава служителите на реда прибегнали до огнестрелните си оръжия и обезвредили бездомника с 18 изстрела. Комисарят на градската полиция в Ню Йорк категорично защити действията на колегите си.

Уилям Братън, комисар от полицията в Ню Йорк: "След като разгледах видеоматериалите и говорих с полицаите в болницата, искам да ги похваля за действията им. Знам, че повдигате въпроса за 18 изстрела. Имаме човек, който тича по улицата с касапски нож! Въпреки това полицаите са се приближили по него, опитали са се да го арестуват, били са нападнати и вследствие на това са възпроизвели нужните изстрели, за да спрат атаките."


От полицията допълниха, че раненият детектив е в болница в тежко, но стабилно състояние, но без опасност за живота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтеглят от пазара смартфони Samsung Galaxy Note 7 заради взривоопасни батерии
Изтеглят от пазара смартфони "Samsung Galaxy Note 7" заради взривоопасни батерии
Липса на персонал в социалния дневен център в Роман
Липса на персонал в социалния дневен център в Роман