НОВИНИ

Ремонт на улица "Даме Груев" в Пловдив се очаква да започне до края на годината

До края на годината ще започне дълго чаканата от жителите на район "Южен" реконструкция на улица "Даме Груев". Отсечката е една от основните пътни артерии на квартал "Кючук париж", като по-голямата част от автомобилния трафик преминава от там. За да не се затруднява движението от районното кметство обещаха, че отсечката няма да бъде затваряна изцяло, а на етапи.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Антоанета Чакандракова
18:20, 02.01.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

В момента Община Пловдив изработва технически проект с всички дейности, които ще се извършват на улицата. Предвижда се да бъде премахната паважната настилка, а ако има финансиране платната да бъдат разширени.

Борислав Инчев – кмет на район "Южен": "Ще се извършва цялостна реконструкция и основен ремонт на тази пътна отсечка, включваща на първо място подземна инфраструктура – водопровод, канализация, подмяна на съществуващите подземни канални мрежи, подмяна на съществуващите тръбни канални мрежи, изграждане на нова такава, включително при необходимост и на газ."

В участъка ще бъде изградена също нова тротоарна настилка, осветление и дъждоприемни шахти. Повече от 40 години по улица "Даме Груев" не е извършван основен ремонт.

Елена Панайотова: "Тя трябва да бъде разширена. Погледнете какво чудо е. Сега например, ако минава кола трябва да спрат колите, за да мине рейсът."
Петър Стайков: "Тясна е. То не е толкова интензивно заради паважа. Ако се оправи настилката, ще се ускори."

За да не се затруднява движението в района, ремонтът ще се осъществява на етапи и улицата няма да бъде затваряна изцяло за движение. По предварителни разчети реконструкцията ще струва около 2,5 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът наложи вето върху антикорупционния закон
Президентът наложи вето върху антикорупционния закон
Екозащитници настояват МС да отмени разрешението за втори лифт в Банско
Екозащитници настояват МС да отмени разрешението за втори лифт в Банско