НОВИНИ

Румъния ще бъде домакин на следващата среща на инициативата „Три морета“

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи днес, че Румъния ще бъде домакин на срещата на инициативата „Три морета“ през 2018 г., като посочи, че ръководителите на 12-те страни, участващи в срещата във Варшава днес, са приели поканата на Букурещ, предаде Медиафакс.

bnt avatar logo
от БТА
18:13, 06.07.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
румъния домакин следващата среща инициативата три морета

Клаус Йоханис, президент на Румъния: Поканих участниците да направим срещата следващата година в Румъния и поканата беше приета веднага. Ще очертаем заедно няколко цели. Не искаме да развиваме инициативи, които ни разделят от Европейския съюз. Искаме да развиваме инициативи, които помагат на нашите страни, но които се интегрират перфектно в големите цели на ЕС.

В тазгодишната среща във Варшава участваха държавни глави и техни представители на 12 страни от Централна и Източна Европа: Австрия, България, Хърватия, Чехия, Естония, Литва, Латвия, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Унгария, а специален гост беше американският президент Доналд Тръмп.

Инициативата „Три морета“ има за цел да предложи политическа подкрепа за по-добро сътрудничество и взаимовръзка на икономиките на страните от географското пространство, намиращо се между трите морета - Адриатическо, Балтийско и Черно - в области като енергетиката, транспорта, телекомуникациите и опазването на околната среда, се посочва в съобщение на румънското президентство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест пред Столичната община в защита на паметника 1300 години България
Протест пред Столичната община в защита на паметника "1300 години България"
Европейският парламент се обяви за край на преговорите с Турция за членство в ЕС
Европейският парламент се обяви за край на преговорите с Турция за членство в ЕС