НОВИНИ

Откриха телата на четирима души от руския военен самолет

Открита са телата на четирима души, загинали при катастрофата на самолета Ту-154 на руското министерството на отбраната в Черно море край Сочи, съобщи ТАСС. Самолетът Ту-154 изчезна от радарите в 05:40 московско време (04:40 българско време) скоро след излитането си от Сочи.

Фани Аронова
от Фани Аронова БТА
12:20, 25.12.2016 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
По света

На борда на самолета е имало военнослужещи, представители на медии, сред които сътрудници на Първи канал и на телевизионния канал "Звезда", а също музиканти от ансамбъла "Александров", които е трябвало да поздравят за Новата година авиогрупата на руските Въздушно-космически сили в авиобазата Хмеймим в Сирия. В самолета е имало общо 84 пътници и 8 души екипаж.

Руските власти изключват вероятността за терористичен акт. Предполага се, че катастрофата се дължи на техническа повреда или човешка грешка. Самолетът е пътувал от Подмосковието за сирийския град Латакия, където има руска военна база. Той е кацнал в Сочи за дозареждане и е катастрофирал на седмата минута след излитането, без екипажът да подаде сигнал за бедствие. Отломки от машината са разпръснати в морето.

Руското министерство на извънредните ситуации незабавно изпрати на място кораби, хеликоптери и безпилотни самолети. Вече са открити телата на четирима загинали. Няма данни за оцелели. В самолета са пътували 68 артисти от Александровския ансамбъл на руската армия, който е отивал да поздрави за Нова година военните в сирийската база. На борда са били и два телевизионни екипа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рождествена църковна служба в Шумен
Рождествена църковна служба в Шумен
Празнична литургия за Рождество Христово в Русе
Празнична литургия за Рождество Христово в Русе