С филма "Първото семейство" започва новият сезон на "В кадър" по БНТ1

Документалната лента е посветена на 25-годишнината от създаването на SOS Детско селище Трявна. Гледайте филма "Първото семейство" в неделя, 7 октомври, веднага след централните новини по БНТ1!

от БНТ
13:14, 04.10.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

На 7 октомври (неделя) от 20:45 часа в рубриката „В кадър“ по БНТ1 ще бъде излъчен филмът „Първото семейство“. Продукцията на Дирекция „Информация“ представя историята на едно момиче на Христова възраст, което изминава пътя Камино де Сантяго и стига до Финистере - края на Земята в търсене на себе си - метафора за нейния житейски път – от SOS Детското селище Трявна до висока мениджърска позиция в една от най-големите банки.

Филмът разказва за преживените трудности, за болките, сбъднатите мечти и за духовната връзка, която обединява в истинско семейство 6 деца и тяхната SOS майка, събрани преди 25 години в Къща 1 от детското селище.

;

Тогава, през 1993 г., сценаристът на филма Геновева Радева ги снима за предаване на БНТ. Зрителите ще видят във филма архивните кадри и ще научат какво се случва с героите след четвърт век.

Режисьор на „Първото семейство“ е Николай Василев, а оператор Недялко Данов. Продукцията се излъчва със съдействието на SOS Детски селища България.

Гледайте филма "Първото семейство" в неделя, 7 октомври, веднага след централните новини по БНТ1!

Очаквайте и документалния филм "Тревненските слънца" на 4 ноември - разказ за децата , които растат сега в SOS Детско селище Трявна!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Таванът на всички пенсии ще стане 1200 лева от 1 юли догодина
Таванът на всички пенсии ще стане 1200 лева от 1 юли догодина
Подготвят мюзикъл за живота на Тина Търнър
Подготвят мюзикъл за живота на Тина Търнър