НОВИНИ

Сбогувахме се с проф. Богдан Богданов

Близки и приятели се сбогуваха с професор Богдан Богданов. Основателят и президент на Нов български университ почина на 75г. На поклонението в църквата "Св. София" дойдоха много хора, докоснали се до живота и делото на класическия филолог.

сбогувахме проф богдан богданов
bnt avatar logo
от БНТ
15:47, 09.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Иван Гранитски, журналист: Богдан Богданов беше един от истинските български интелектуалци.Блестящ преводач, автор на десетки книги.
Иван Гранитски, журналист: Той беше добър високо морален човек. Аз се радвам, че беше мой приятел и смятам, че много ще липсва на днешната българска култура.
Проф. Валерия Фол, приятел: Човек, който градеше. Той правеше. Той направи университет, когато всички рушаха, той градеше.
Екатерина Михайлова: Той беше човек с визия. С много енергия да преследва тази визия. Затова ще остане като голям учен и визионер.

Проф. Богданов почина на 05.08. на 75 години. Той бе президент и основател на Нов български университет, класически филолог и дългогодишен професор по история на старогръцката култура и литература в Софийския университет.

Проф. Богданов е публикувал на български език голям брой преводи на старогръцки автори, автор е и на много книги.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Обстановката с горските пожари у нас постепенно се нормализира
​Обстановката с горските пожари у нас постепенно се нормализира
В Турция има силни антиамерикански чувства, които прерастват в ненавист
В Турция има силни антиамерикански чувства, които прерастват в ненавист