НОВИНИ

Секс скандал разтърси бизнес елита на Великобритания

Секс скандал разтърси бизнес елита на Великобритания след разследване под прикритие на репортерка от "Файненшъл таймс". То разкри масов секс тормоз срещу млади жени на благотворителна гала вечеря в Лондон.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
17:25, 25.01.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Журналистката Медисън Меридж представи документални доказателства за непристойното поведение на много от 320-те гости на събитието в хотел "Дорчестър". Организаторите - тръстът "Президентс клъб", поканили само мъже. А близо 130 момичета били наети като обслужващ персонал със задължение да са без телефони и с черно бельо. Меридж твърди, че е станала свидетел на множество посегателства и непристойно разголване.

Мария Милър, председател на парламентарната комисия комисия за жените и равенството: "След събитията около Харви Уайнстийн, Холивуд въобще и в парламента, съм шокирана, че британският бизнес продължава да смята за приемливо да плаща за участие в събитие само за мъже, на което се е стигнало до сексуален тормоз над много жени".

Външният министър Борис Джонсън и гуверньорът на "Банк ъф Ингланд" Марк Карни отрекоха да са знаели, че сред наградите на благотворителния търг в "Дорчестър" са били обяд и следобеден чай с тях. Премиерът Тереза Мей заяви, че ужасена. А бенефициентите връщат дарените им средства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонт на 2 отделения​ в русенската университетска болница с дарения от Канев
Ремонт на 2 отделения​ в русенската университетска болница с дарения от Канев
В Стокхолм тръгна първият автобус без шофьор
В Стокхолм тръгна първият автобус без шофьор