НОВИНИ

След урагана "Ирма": Може със седмици да няма електричество в района на Маями

В Района на Маями постепенно се очаква утихаване на урагана, на много места няма ток, вятърът постепенно утихва, каза българин живеещ в Лодърдейл пред "Денят започва". Има информация, че със седмици няма да има електричество в засегнатите от "Ирма" райони. Във Флорида много наши сънародници се евакуираха, няма информация за пострадали в района на бедствието.

bnt avatar logo
от БНТ
07:44, 11.09.2017
Чете се за: 00:24 мин.
По света
Димитър Костов, българин от Лодърдейл: В Чуваме се с българи, които са на север от нас. При тях положението е доста критично. Има българи, които имат електричество, но повечето, с които държим връзка нямат. Повечето българи, които живеят във Флорида се евакуираха в други щати. Но тези, които останаха тук, държим връзка с тях и се надяваме всичко да мине наред.

След преминаването на "Ирма" над Маями някои квартали са наводнени, а около 2 и половина милиона домакинства са без ток.

"Ирма" е на десетина километра северно от курортния град Нейпълс и се насочва право към северната част на полуострова. Въпреки че части от курортния град са наводнени, все още има питейна вода.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца посягат на деца: Пренасят ли се социалните мрежи в реалността?
Деца посягат на деца: Пренасят ли се социалните мрежи в реалността?
​Младеж оцеля като по чудо след екстремно селфи в Казанлък
​Младеж оцеля като по чудо след екстремно селфи в Казанлък