НОВИНИ

"Спасението сега е в лявата национална политика", заявяват делегатите на БСП

Делегатите на 49-ия Конгрес на БСП приеха политическа декларация "Съвременници на бъдещето - 125 години БСП" и Политическа платформа "За България - суверенна, солидарна, справедлива".

bnt avatar logo
от БТА
17:45, 08.05.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
спасението лявата национална политика заявяват делегатите бсп

"Преследвана и забранявана, преодоляла много изпитания, БСП съществува досега, защото остава партия на хората на труда, свързана със съдбата на България", посочват социалистите в политическа декларация "125 години БСП".

"Спасението сега е в лявата национална политика - в решителните действия, които водят към радикална промяна. Само така можем да изведем България от дълбоката криза. БСП настоява България да е равностоен член на ЕС и НАТО, да сътрудничи с Русия, Китай и други държави. Обявяваме се срещу превръщането на България в прифронтова държава. Застъпваме се за активна роля на държавата в регулиране и контрол на пазара, за държава, която инвестира в производителна икономика", заявява Конгресът на БСП.

Социалистите посочват, че БСП отново е пред избор - да бъде истинска социалистическа партия, партия на бъдещето, или да остане в миналото. "Възстановяването на доверието налага скъсване с разминаването между идеи и политика, между заявена и реална политика, между изискванията на политическия морал и поведението ни. Преминава през премахване на зависимостите от властта и парите, от външни въздействия", пише в декларацията "125 години БСП".

"Нашата неотменна цел е стремежът към демократичен социализъм. Нашата пътеводна звезда сочи бъдещето на социализма, социализма на бъдещето!", завършват документа социалистите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аксел Роуз не разочарова феновете на АС/DC като фронтмен
Аксел Роуз не разочарова феновете на АС/DC като фронтмен
Засилено е движението през граничните пунктове с Гърция
Засилено е движението през граничните пунктове с Гърция