НОВИНИ

Сърбия преживява най-горещото лято от 5 години насам

Много горещо време на Балканите. Най-малко един човек е починал от необичайно силните жеги в Румъния, където метеоролозите прогнозират температури от 42 градуса за западната част на страната. Синоптиците обявиха червен код за горещини в 12 окръга на Западна Румъния за следващите два дни. Същевременно, Сърбия преживява най-горещото лято от пет години насам.

bnt avatar logo
от БНТ
07:31, 04.08.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Най-горещото лято в Сърбия от пет години насам отчете националната метеорологична обсерватория. Температурите надхвърляха 38 градуса в продължение на три дни, а горещата вълна се очаква да доведе до 42-градусови жеги този уикенд.

Драган, служител в сватбена агенция: Чувствам се зле. Това време ме кара да пия по един литър вода на всеки половин час. Ако се намокрите с вода, тя се изпарява веднага. Подобно време е опасно, особено за хората със сърдечни проблеми. Предполагам, че те не бива да се излагат на слънце в тази жега.

Такава е и препоръката на синоптиците - гражданите да избягват продължително стоене навън. Вчера термометрите в Белград показаха 42,5 градуса в 15:45 часа. Горещото време пречи и на бизнеса на Драган, който казва, че има малко работа - никой не иска да прави сватби при тези температури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Пожар избухна в кулата Торч в Дубай
​Пожар избухна в кулата Торч в Дубай
От БАН предупреждават за опасно високи температури
От БАН предупреждават за опасно високи температури