НОВИНИ

Сръбската полиция задържа 47 души при мащабна антикорупционна операция

Сръбската полиция проведе втора за последните шест дни антикорупционна операция, при която задържа 47 души. При операция за противодействие на пране на пари, финансови престъпления и корупция сътрудниците на МВР са задържали 47 души, а на 19 лица са предявени обвинения в корупция, се посочва в съобщение на сръбското МВР.

сръбската полиция задържа души мащабна антикорупционна операция
bnt avatar logo
от БНТ
20:40, 06.03.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Операцията, наречена "Плутон-2", е продължение на друга, която бе осъществена на 1 март едновременно в Белград, Панчево, Нови Сад, Сремска Митровица, Сомбор, Зренянин, Суботица, Смедерево, Ягодина, Ужице, Крагуевац, Ниш, Лесковац, Вране, Пирот, Прокупле и Нови пазар.

Задържаните са заподозрени, че от 2005 г. насам са извършили престъпления, чиито щети се оценяват на 17,5 милиона евро. Задържаните са обвинени в укриване на данъци, злоупотреба със служебно положение, нецелево използване на бюджетни средства, разхищение, фалшифициране на официални документи, мошеничество и кражби. Сред задържаните са бивш ръководител на отдела за хранителни стоки в дирекцията за хранителния резерв на страната, длъжностно лице от един от санаториумите, лекар, строителни инспектори, регистратори, инвеститори, както и бивши и действащи отговорни сътрудници на редица фирми.

При операцията на 1 март бяха задържани 78 членове на местни управи, на органи на властта и правоохранителни органи, които са обвинени в нанасяне на щети на държавния бюджет в размер на 10 милиона евро.

Редица коментатори свързват активизирането в борбата с корупцията с предстоящите в страната президентски избори на 2 април

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се проверяват списъците за дублиране на гласоподаватели у нас и в чужбина?
Как се проверяват списъците за дублиране на гласоподаватели у нас и в чужбина?
Кабинетът преразглежда решението за национален парк Пирин
Кабинетът преразглежда решението за национален парк Пирин