НОВИНИ

Мач за Суперкупата на Европа предизвика опашки на границата ни с Македония

Големият футбол се доближи на 200 км. от българската граница. За първи път мачът за Суперкупата на Европа ще се проведе на Балканите. Тази вечер европейските грандове "Реал Мадрид" и "Манчестър Юнайтед" ще спорят за трофея на стадион "Филип II Македонски" в Скопие. Стотици българи поеха към македонската столица, а това доведе до задръствания на Гюешево.

bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 08.08.2017 (извънредно)
Чете се за: 01:20 мин.
По света

Температурите в града са около 38 градуса. Хората в Скопие казват, че от 2,3 дни са започнали да приидват българи, както и други фенове и туристи, които предпочетоха да минат през България. Очаква се след края на срещата движението също да бъде натоварено.

По обяд запалянковците трябваше да чакат до час и половина на опашка, за да преминат граничния пункт "Гюешево" в деня на двубоя между Реал и Манчестър Юнайтед. Трафикът е станал по интензивен към 11 часа, според граничната полиция. Феновете бяха търпеливи, повечето се бяха сдобили с най-евтините билети - по 15 евро и очакваха с трепет да видят звездите от мегасблъкъка на стадион "Филип II Македонски".

С търпение на границата трябваше да се зареди и Димитър Бербатов, който няма да пропусне възможността да гледа любимия Манчестър Юнайтед. Имаше и англичани, които бяха кацнали по рано с полети на нискотарифни компании и бяха наели коли от София. Този украински запалянко пък търсеше някой да го вземе на автостоп.

- запалянко: "Ще се радваме, ако имате място в колата за мен и моя приятел и ни вземете до Скопие. Много искаме да гледаме мача и трябва да стигнем навреме."

"Скопие събира погледа на целия свят", е заглавието на в. "Нова Македония" и погледнато откъм границата с България футболното нашествие е наистина впечатляващо.

Хора от УЕФА споделиха пред наш екип, че на всеки етаж в "Парк хотел" има хора от спецслужбите, които внимават за всичко, което се случа. Около стадиона има също доста полиция. Самите стюарди са служители на органите на сигурността и реда. В центъра на Скопие има също патрули. От хотелите заявяват, че всичко е мирно и тихо. От 2 дни е пълно с гости. Плаща се по 400 евро стаята, но няма инциденти и нещо нередно. Всичко е мирно и тихо.


;

Сблъсъкът между европейските грандове започва в 21:45 часа, а в Скопие цари празнична еуфория, съпроводена с изключително строги мерки за сигурност .

Двата отбора бяха посрещнати с овации в Скопие, а пресата отбеляза, че на стадион "Филип Втори" ще тичат футболни звезди, които струват 1 милиард и 200 милиона евро. В града пристигнаха десетки хиляди фенове. За тях бяха подготвени отделни места - площад "Филип Втори" за испанците и пространството пред къщата "Майка Тереза" за англичаните. Единственият стадион в региона, който изпълнява изискванията на УЕФА, има 33 460 места. Очаква се мачът да бъде гледан по телевизията от 500 млн. души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Токов удар спря топлоцентралата в Девня
Токов удар спря топлоцентралата в Девня
Водата на варненския плаж е с отлично качество
Водата на варненския плаж е с отлично качество