НОВИНИ

Модно ревю в московското метро

Тази седмица подземната железница се превърна в подиум. Делавой Центр - това е станцията, която стана арена на откриването на московската седмица на модата.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
10:37, 26.10.2019
Чете се за: 04:16 мин.
По света



"Да" и "не" на снимките и изобщо на поведението на политиците - какво е хубаво и дори желателно да правят и как никога, ама никога не трябва да ги виждаме.

Да си политик означава всяка твоя стъпка да се следи от журналистите. Все по-често, обаче, освен думите, действията и решенията, от значение е и визията.


;



Всички знаем, че от години се говори колко много съпругата на принц Уилям - Кейт, е повлияна от стила на неговата майка лейди Даяна.

По време на скорошната й визита в Пакистан, това стана още по-очевидно. Херцогиня Кейт сякаш умишлено търсеше съвпадение с емблематични визии на принцеса Даяна. Както се вижда и от кадрите - двете дами демонстрират страхотен стил, макар и да са минали 30 години между изявите на Даяни и тези на Катрин. Това, с което Даяна беше известна, беше абсолютната липса на страх и нежеланието й да се подчинява на порядките на кралското семейство. Особено след развода си с принц Чарлз, Даяна често си позволяваше доста по-смели и екстравагантни дрехи. Кейт е доста по-консервативна, но залага на достъпни, бих казала дори евтини дрехи, които винаги след като тя облече, бързо се разпродават по магазините. Най-важното в историята, която ти разказвам, всъщност е друго - тази приемственост от страна на снаха, към нейната свекърва, макар и двете никога да не са се срещали.

;

И докато Кейт и Уилям все по-видимо се подготвят за бъдещата си роля на крал и кралица, то по-малкият му брат Хари и съпругата му Меган продължават съдебната си битка с таблоидите и дори се зарекоха, че ще се откажат от обществените си ангажименти. Интервю, в което Хари казва, че с брат му са "поели по различни пътища" естествено накара така любимите му таблоиди на Острова да кажат, че двамата братя са скарани. Всъщност, той имаше предвид нещо различно. Какво е то и защо е възможно все по-рядко да виждаме принц Хари и Мегън Маркъл?

Преди година всички погледи бяха отправени към кралската сватба. Но Хари и Мегън още тогава показаха, че нямат намерение да се придържат към традициите на Бъкингам. И се отказаха от целувка именно на балкона на двореца в Лондон. Искаха да са "нормални". Да са земни. И го показват с поведението си. Но когато става дума за "лошото момче на британската корона" и популярна американска актриса, шансът медиите да не проявяват интерес към тях... е нулев.


;



На 20 декември настъпва краят на сагата. "Междузвездни войни" - най-вълнуващата фантастична поредица в историята на киното, белязала живота на няколко поколения зрители и кинотворци, достига своя връх с "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър". Рей и Кайло Рен, джедаите и ситите, светлата и тъмната страна, доброто и злото се изправят във финален сблъсък, чиято кулминация ще роди нови легенди, които ще живеят вечно из необозримите простори на далечната галактика. Кулминация, която слага край на емблематичната история на Скайуокър.

"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" ни отвежда една година след събитията в Последните джедаи. Рей, Фин, По и последните остатъци от Съпротивата се готвят за решаващо стълкновение със силите на Първия ред и се изправят пред лицето на най-голямото зло, олицетворено от завръщането на император Палпатин. Епичната битка ще се води както в безкрайните простори на галактиката, така и дълбоко в душите на познатите ни герои, всеки от които трябва да надмогне своите вътрешни демони.


;

Че една снимка струва повече от хиляди думи, със сигурност вярва севернокорейският лидер Ким Чен-ун. Напоследък вместо да опитва да всява страхопочитание на фона на балистични ракети, залага на друго.

Ким Чен-ун изкачи най-високия връх на Корейския полуостров. На фона на заснежена гора, яхнал бял кон, при това на едно много специално за севернокорейците място - смятаната за свещена планина Пекту. От Пхенян отправиха ясно послание - лидерът им не е обикновен човек. Той е силен лидер и има статут почти на божество.

Е, на Запад кадрите му на гърба на кон предизвикаха повече усмивки, отколкото възхищение.

Съветът на експертите: внимавайте в каква светлина решавате да се покажете, за да не се получи обратен ефект.


;


Преди няколко седмици Хари и Мегън заведоха серия от съдебни дела срещу британски таблоиди за навлизане в личното им пространство, включително хакване на телефона на младия принц. Бившият личен асистент на принцеса Даяна има обяснение за поведението на по-малкия й син.

Пол Бърел, бивш личен асистент на принцеса Даяна: Хари никога няма да прости ролята на таблоидите в смъртта на майка му. Всъщност те я тормозеха през по-голямата част от времето. Сега виждаме как историята се повтаря. Папараците преследват както него, така и съпругата му. Нормално е Хари да е готов на всичко, за да защити Мегън и сина им Арчи.

Хари върви по стъпките на майка си, а по петите му вървят папараци. Цената на войната му с тях далеч не е милионите, поискани в съда. А това дали Херцогът и Херцогинята на Съсекс ще могат да живеят като нормално семейство.

Мегън пък не крие, че повечето й приятели са я съветвали да не се омъжва за Хари, защото ще прекара живота си под светлините на прожекторите. А една реплика на Хари стана повод за всевъзможни интерпретации, сред които и това, че той и брат му Уилям са в обтегнати отношения.

Пол Бърел, бивш личен асистент на принцеса Даяна: Да, Хари каза, че с брат му са поели по различни пътища, но имаше предвид нещо съвсем различно. Уилям ще стане крал. Той и Катрин са много по-задължени да живеят според порядките на короната, отколкото Хари и Мегън. Те трябва сами да решат как да живеят живота си. Единият брат трябва да посещава приеми, заседателни зали, скучни срещи. Другият е свободен да влезе в мина, фабрика, да седне сред хората и дори да се опита да води сравнително обикновен живот.

Бърел има и един съвет лично към принц Хари.

Пол Бърел, бивш личен асистент на принцеса Даяна: Не трябва да се четат таблоиди. Много е просто. Принц Чарлз изрично беше забранил в дома му да се доставят подобни вестници и списания. Казваше "ако Даяна иска да чете жълта преса, да излезе и да си купи".

Хари срещу медиите - кой ще спечели? И дали Хари и Мегън имат проблем само с таблоидите или в двореца Кенсингтън наистина има охлаждане между бъдещия крал и лошото момче на британската корона. Тези въпроси остават без отговор. Засега.

;

Най-накрая можем да видим и финалния трейлър на "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър", който обещава на зрителите зрелищен и изключително емоционален край на познатата история и ни дава шанс да се сбогуваме подобаващо с любимите герои. Сърцето на всеки истински фен ще трепне, когато чуе обещанието на Люк и Лея в последните секунди на трейлъра! Силата ще е с нас... винаги.

Нов филм за „Междузвездни войни" на хоризонта

"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" идва в кината от 20 декември на 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия. Най-нетърпеливите фенове обаче ще могат да се насладят на епичния край на емблематичната сага ден по-рано - на 19 декември, на специални предпремиерни прожекции.

;

Делавой Центр - това е станцията, която стана арена на откриването на московската седмица на модата. Дизайнерите са почерпили вдъхновение от най-обикновените руски граждани, които сутрин бързат за работа. В тази част на града има предимно офиси и неслучайно колекциите са по-скоро бизнес ориентирани. За да бъде още по-ефектно, манекените са със силно подчертани сенки под учите - точно като истински работохолици. Някои пък носеха със себе си кутии с офис-принадлежности и някое и друго цвете в саксия, а фона на това ексцентрично ревю, е специално създадено парче на име "Ще те уволня". Всъщност московското метро е толкова впечатляващо и емблематично, че се предвижда скоро да има и линия спортни обувки, вдъхновени от цветовете на различните линии на подземната железница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още По света

Мъж се самозапали пред съдебната зала в Ню Йорк, където се гледа делото срещу Доналд Тръмп
Мъж се самозапали пред съдебната зала в Ню Йорк, където се гледа делото срещу Доналд Тръмп
22:23, 19.04.2024
Чете се за: 01:07 мин.
Българският павилион беше открит на 60-ото издание на Венецианското биенале
Българският павилион беше открит на 60-ото издание на Венецианското биенале
20:49, 19.04.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Тел Авив не поема отговорност за нападения, каза пред БНТ израелски журналист
Тел Авив не поема отговорност за нападения, каза пред БНТ израелски журналист
20:37, 19.04.2024
Чете се за: 03:40 мин.
НАТО ще достави допълнителни ПВО системи на Украйна
НАТО ще достави допълнителни ПВО системи на Украйна
19:26, 19.04.2024
Чете се за: 01:17 мин.
Френската полиция арестува мъж, който влезе в иранското консулство в Париж (СНИМКИ)
Френската полиция арестува мъж, който влезе в иранското консулство в Париж (СНИМКИ)
18:46, 19.04.2024
Чете се за: 01:05 мин.
Реакции след атаката в Иран: Светът призова за деескалиране на напрежението
Реакции след атаката в Иран: Светът призова за деескалиране на напрежението
18:28, 19.04.2024
Чете се за: 03:32 мин.
Украйна обяви, че е свалила руски бомбардировач
Украйна обяви, че е свалила руски бомбардировач
18:21, 19.04.2024
Чете се за: 00:52 мин.
Експлозии разтърсиха иранския град Исфахан: Израел не коментира, Техеран омаловажи случая (ОБЗОР)
Експлозии разтърсиха иранския град Исфахан: Израел не коментира, Техеран омаловажи случая (ОБЗОР)
17:37, 19.04.2024
Чете се за: 04:40 мин.
Квартал в Ниш ще бъде евакуиран за отстраняването на снаряд от бомбардировките на НАТО през 1999 г.
Квартал в Ниш ще бъде евакуиран за отстраняването на снаряд от бомбардировките на НАТО през 1999 г.
17:12, 19.04.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Мохамед Халаф: Атакувана е военната база в Иран, от която започна нападението срещу Израел
Мохамед Халаф: Атакувана е военната база в Иран, от която започна нападението срещу Израел
16:52, 19.04.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Експлозии в Иран: Няма официално потвърждение, че Израел стои зад удара
Експлозии в Иран: Няма официално потвърждение, че Израел стои зад удара
10:57, 19.04.2024
Чете се за: 04:45 мин.
Какви са реакциите на атаката срещу Иран
Какви са реакциите на атаката срещу Иран
10:24, 19.04.2024 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
Топ 24
Най-четени
Тези избори ще са най-скъпият и най-сложният вот досега в България
Тези избори ще са най-скъпият и най-сложният вот досега в България
​Засилени мерки за сигурност и контрол на трафика в Гърция
​Засилени мерки за сигурност и контрол на трафика в Гърция