НОВИНИ

Тайванците отхвърлиха еднополовите бракове на референдум

На референдум, проведен едновременно с вчерашните местни избори, тайванските гласоподаватели отхвърлиха еднополовите бракове и промяната на името на националния спортен отбор, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
10:01, 25.11.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
тайванците отхвърлиха еднополовите бракове референдум

Референдумите в Тайван имат само консултативна сила, но гласуването в полза на ограничаването на браковете до съюз между мъж и жена ще постави депутатите в трудна ситуация. Тайванският Конституционен съд е издал разпоредба, според която еднополовите бракове трябва да бъдат узаконени най-късно догодина - прецедент за страните в Азия, където религията и консервативните правителства обикновено забраняват бракове между хора от един и същи пол.

През 2020 г. много тайвански депутати ще трябва да се явят на парламентарни избори, отбелязва АП.

Кампанията против еднополовите бракове беше организирана от християнски организации и защитници на традиционното семейство.

Тайванците гласуваха и против идеята страната им да участва в бъдещи спортни събития като Тайван, а не с името "Китайско Тайпе", наложено в резултат на постигнат през 1981 г. компромис. Също като слабото представяне на управляващата партия, това решение се смята за победа за Пекин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон осъди проявите на насилие на жълтите жилетки
Макрон осъди проявите на насилие на "жълтите жилетки"
Изложба на спортни гълъби в Плевен
Изложба на спортни гълъби в Плевен