НОВИНИ

Тилърсън: Не остават много възможности за Северна Корея

Държавният секретар на Съединените американски щати Рекс Тилърсън заяви, че ако мирните опити на САЩ да принуди Северна Корея да прекрати с ядрената си програма, няма да останат „приятни възможности“, предава Ройтерс.

тилърсън остават възможности северна корея
bnt avatar logo
от БНТ
22:21, 07.07.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света

След срещата между Доналд Тръмп и Владимир Путин, продължила над два часа, Тилърсън добави, че Щатите не са изгубили надежда да разрешат проблема със Северна Корея по мирен път. Според него натискът върху комунистическата държава чрез санкции изисква известна доза търпение, защото трябва да се остави време на режима да отвърне на натиска.

Според Тилърсън Тръмп и Путин имат различно мнение как да се справят с оръжейната програма на Северна Корея, но САЩ ще продължат да убеждават Русия да оказва по-голям натиск, защото „Русия няма икономически отношения със Северна Корея“.

;

САЩ, Япония и Южна Корея се съгласиха за бърза резолюция на Съвета за сигурност на ООН за нови санкции срещу Северна Корея. Ройтерс отбелязва, че може да се окаже трудно да убедят Русия и Китай, които са постоянни членове на Съвета, да подкрепят бързи мерки.

Тилърсън заяви, че САЩ са отхвърлили предложението на Русия и Китай да се спрат съвместните военни учение с Южна Корея в замяна на спиране на ядрената програма на Северна Корея, защото тя е в твърде напреднал стадий.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден на сблъсъци между полиция и протестиращи в Хамбург (ГАЛЕРИЯ)
Ден на сблъсъци между полиция и протестиращи в Хамбург (ГАЛЕРИЯ)
САЩ и Русия постигнаха споразумение за примирие в Югозападна Сирия
САЩ и Русия постигнаха споразумение за примирие в Югозападна Сирия