НОВИНИ

"Топлофикация София" затяга реда за плащане на сметки

Над 800 млн. лева дължи "Топлофикация София" на кредиторите си, показват данни на дружеството. От десет дни общинското предприятие е с нов изпълнителен директор - Кремен Георгиев. Какви мерки ще вземе той, за да стабилизира компанията, вижте в репортажа на Цветелина Катанска.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
19:50, 21.02.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
топлофикация софия затяга реда плащане сметки

Основната задача, която си поставя новият директор на "Топлофикация София" е да накара повече хора да си плащат сметките, при това навреме.

Кремен Георгиев, който е бивш шеф на парното във Враца и Велико Търново си поставя и още две задачи.

Кремен Георгиев, изп.директор на "Топлофикация София": Намаляване на разходите доколкото е възможно и правилно управление на паричните потоци. С магическа пръчка нищо не може да се направи естествено за няколко дни.

В момента около 75% от хората в София си плащат сметките навреме, показват данните на дружеството. По думите на Георгиев ще се запази досегашната схема за събиране на дългове, но ще има и нови начини.

Кремен Георгиев, изп.директор на "Топлофикация София": Ще се опитам да променя отношението на абонатите към топлофикация като дружество и като партньор.

Новият директор каза още, че ще съобщи как "Топлофикация София" ще намали дълговете си след като се запознае подробно с дейността на дружеството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Национално преброяване през 2021 г. - 160 лв глоба за всеки, който откаже
Национално преброяване през 2021 г. - 160 лв глоба за всеки, който откаже
Словесни престрелки и обвинения между Цветанов и Нинова
Словесни престрелки и обвинения между Цветанов и Нинова