НОВИНИ

ЦИК изтегли жребия за местните избори

Жребий определи номерата, под които партиите и коалициите, регистрирани в ЦИК, ще участват в бюлетините за местна власт. Желание да се включат в състезанието заявиха 66 политически формации.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:15, 25.09.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Повечето участници в надпреварата за местна власт откриха добри знаци в номерата, които им се паднаха. Жребият подреди ГЕРБ в бюлетината под номер 43.

Цветомир Паунов, ГЕРБ: 4 успешни мандата, т.е. това е успешният мандат - периодът, в който нашите кметове работиха до този момент. И, разбира се, всичко това е във взаимодействие с триъгълника - тройката - доброто взаимодействие с гражданското общество, гражданите, местната власт и изпълнителната власт.

56 е номерът на "БСП за България", които бяха изтеглени последни от урната. Напомниха, че понякога последните стават първи.

Калоян Паргов, "БСП за България": 5 и 6 е 11 - това е кралско число, 5 и 6 една след друга цифрите означава и последователност, така че последователно към минимум 5-6 областни града.

От другите политически сили, които имат свои представители в националния и европарламента, на ДПС се падна номер - 55, на НФСБ 8, на Атака - 4, на ВМРО 34.

Ангел Джамбазки, ВМРО-БНД: Ние залагаме на местни, свестни и известни кандидати за кметове и общински съветници.

Партия "Воля" ще бъде записана в бюлетината под номер 51, а Демократична България - под 66.

Борислав Игнатов, "Демократична България" (Да, България, ДСБ, Зелено движение): Две шестици, лесно е за запомняне, но най-важното е, че нашата програма е силна и ние искаме да направи истински добри неща за този град и знаем как.

Независимите кандидатите, издигнати от инициативни комитети, ще бъдат вписани в бюлетините след номер 66 по реда на регистрацията им в Общинските избирателна комисии. Който по-рано си е подал документите, ще бъде по-напред в бюлетината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават фалитите на дружества на Томас Кук в Европа
Продължават фалитите на дружества на "Томас Кук" в Европа
Продължава сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк
Продължава сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк