НОВИНИ

В Австралия заловиха рекордно количество кокаин

Дрогата е над един тон и е на стойност близо 360 милиона австралийски долара. Това е най-големия удар в историята на Австралия.

bnt avatar logo
от Лилия Мустакова
08:28, 29.12.2016
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Арестувани са 15 заподозрени, обяви говорител на полицията. Арестите са резултат от продължило повече от две години и половина разследване на риболовци, прекарвали кокаин от Чили до Австралия.

Задържаните са обвинени в заговор за внос на нелегална субстанция с цел продажба.

Ако бъдат намерени за виновни в съда, арестуваните могат да получат максимална доживотна присъда.

Марк Дженкинс, щатен асистент-комисар: Това е над един тон кокаин, който не успя да стигне улиците на Нови Южен Уелс. Все още не съм пресметнал колко индивидуални сделки са това, но уличната стойност на наркотика е близо 350 милиона долара. Така че предполагам ще е тежък удар върху нарко-икономиката на щата.

Общата стойност на прихванатия наркотик се равнява на близо 260 милиона щатски долара. Миналата седмица полицията е задържала група, която се опитала на внесе контрабандно още 500 килограма.

Според федералните власти, общата стойност на иззетите наркотици от последните дни е най-голямата прихваната някога в Австралия.

Крис Шийхън, федерален асистент-комисар: Това е най-големият удар за полицията в историята на Австралия. По отношение на синдиката аз съм напълно сигурен, че сме заловили всички. Разследването продължава, като в момента търсим с кого са търгували, за да получат такова количество наркотик.

През март, пратка от 600 килограма, предназначена за Австралия, е била прихваната от френския военноморски флот край бреговете на Таити.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световни звезди ще пеят в Пловдив на 31 декември
Световни звезди ще пеят в Пловдив на 31 декември
Ден след смъртта на Кари Фишър почина майка й
Ден след смъртта на Кари Фишър почина майка й