НОВИНИ

В САЩ бяха арестувани двама предполагаеми членове на Хизбула

Двама американци, заподозрени в принадлежност към ливанското шиитско движение Хизбула и че са участвали в подготовката на атентати в САЩ и Панама, бяха арестувани вчера, съобщи Франс прес. Али Курани (на 32 години) е бил задържан в нюйоркския квартал Бронкс, а Самер ел Дебек (на 37 години) - в Ливония, предградие на Детройт, в щата Мичиган, заяви прокурор от щата Ню Йорк.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:43, 09.06.2017
Чете се за: 00:22 мин.
По света
В САЩ бяха арестувани двама предполагаеми членове на Хизбула

Според разследването Курани, натурализиран американец от ливански произход, е събирал информации за функционирането и за сигурността на няколко американски летища и е наблюдавал сгради на силите на реда в Манхатън и Бруклин.

Той е бил обучаван в тренировъчни лагери на Хизбула в Ливан и е получавал нареждания от агенти за свръзка на подкрепяното от Иран шиитско движение.

Дебек е бил обучаван да борави с оръжие, да прави и използва експлозиви и в шпионска дейност. Той е обвинен, че е правил огледи в Панама, по-конкретно на посолствата на САЩ и Израел и е търсил пропуски в сигурността на Панамския канал.

Вчера им бяха предявени обвинения в подкрепа за терористична организация, наред с други обвинения и може да бъдат отсъдени на десетки години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ислямска държава отправи нови заплахи към осем страни
"Ислямска държава" отправи нови заплахи към осем страни
От нашия пратеник в Лондон: Резултатът от вота вероятно ще забави Брекзит
От нашия пратеник в Лондон: Резултатът от вота вероятно ще забави Брекзит