НОВИНИ

Външният министър на Австрия каза "Да" на любимия си, Путин поздрави булката

Дипломат номер 1 на Австрия Карин Кнайсъл каза "Да" на любимия си Волфганг Майлингер. Сватбеното тържество привлече вниманието на цялата международна общност, след като булката реши да покани на събитието лично държавния глава на Русия Владимир Путин.

външният министър австрия каза любимия путин поздрави булката
bnt avatar logo
от БНТ
16:56, 18.08.2018
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Сред останалите гости е канцлерът на Австрия Себастиан Курц, както и други представители на политическия елит от страната и Европа. Сватбената церемония се провежда в имението "Чепе" в Гамлиц.

Световните агенции вече разпространиха снимки от тържеството, а в социалните мрежи бяха публикувани и кадри, на които Кнайсъл позира заедно с Путин.

На мястото на празненството пристигна и руски казашки хор. Според съобщения на местни медии, позоваващи се на дипломатически източници, именно изпълнението на казашкия ансамбъл ще бъде сватбен подарък на руския президент за младоженците.

Напускайки имението "Чепе", преди да седне в лимузината, Путин се разписа върху сватбения автомобил на младоженците и извика "Горчиво!"


; ;

След сватбата той директно лети за Берлин за преговори с германската канцлерка Ангела Меркел. Те ще се състоят в нейната резиденция край столицата. Очаква се преди началото на срещата двамата да направят изявления за пресата, в които да съобщят основните теми на предстоящите разговори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган беше преизбран за лидер на Партията на справедливостта и развитието
Ердоган беше преизбран за лидер на Партията на справедливостта и развитието
Гана обяви едноседмичен траур за Кофи Анан, световни лидери почетоха паметта му
Гана обяви едноседмичен траур за Кофи Анан, световни лидери почетоха паметта му