НОВИНИ

Връчиха наградите „Икономика на светло“

Ако страната ни продължи да се бори със сивата икономика със сегашните темпове, след 4 години България ще достигне средноевропейските стойности на икономика на светло - 87%. Това показва проучване на Асоциацията на индустриалния капитал. Тази вечер организацията раздаде за пети път наградите ,,Икономика на светло''.

Милена Кирова
от Милена Кирова
21:00, 17.07.2018 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

74% е светлата част на икономиката за 2017 г. показват данни на Асоциацията на индустриалния капитал. Премиерът Борисов посочи, че според проучването на Асоциацията само за една година с нови 10% сивата икономика е изсветляла.

Бойко Борисов - министър-председател на България: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна, щом дойде наше правителство - изсветлява икономиката. Това означава повече приходи в бюджета, повече пенсии, повече заплати, повече за полицаи, за тъмничари, за БАН, за университета, за животновъдите, за инфраструктурата, за пенсиите, великденски и коледни надбавки.
Васил Велев, председател на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ): Повече светла икономика, означава повече приходи в бюджета и честна конкуренция за бизнеса. Защото тези, които практикуват сиви практики всъщност от неправомерното си поведение черпят конкурентни предимства.
;

От Асоциаията раздадоха награди в три категории: личност или организация, медия или журналист и нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Километрични опашки от ТИР-ове се образува на „Дунав мост“ при Русе
Километрични опашки от ТИР-ове се образува на „Дунав мост“ при Русе
Български шофьори остават без шофьорски книжки заради нарушения в Румъния
Български шофьори остават без шофьорски книжки заради нарушения в Румъния