НОВИНИ

Залата за заминаващи пътници на летището в Брюксел отваря на 2 май

Залата за заминаващи пътници на летище "Завентем" в Брюксел, частично разрушена при атентата на 22 март, ще бъде отворена вероятно на 2 май.

bnt avatar logo
от БТА
10:01, 27.04.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света
залата заминаващи пътници летището брюксел отваря

Предвижда се засега да работят 100 от общо 188 гишета за регистрация на пътници и багажи. Най-тежко поразената част от залата засега остава заградена и недостъпна. Всички пътници и техните багажи ще преминават предварителна проверка, преди да бъдат допускани до терминала. Отбелязва се, че възстановяването на залата е постигнато по-бързо от очакваното.

Заради атентата аерогарата спря работа изцяло за 12 дни. След като дейността бе възстановена на 3 април, засега се обслужват по около 1000 пътници на час, вместо обичайните 5000. Статистиката показва, че само националният авиопревозвач "Брасълс еърлайнс" е загубил около 100 хиляди пътници, ако се сравняват данните със същия период на миналата година.

Международната асоциация за въздушни превози (IATA) вчера критикува временния терминал, разпънат на паркинга пред летището в палатки, където в последните дни пристигат пътниците. Според международната организация така се струпват твърде много хора на едно място и стават възможна мишена. В допълнение хората трябва да чакат известно време на открито, преди да бъдат допуснати в палатките, а това е още по-неудобно в последната седмица заради ниските температури и постоянните валежи от дъжд и сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-скъпи домати за великденската трапеза
По-скъпи домати за великденската трапеза
Ердоган иска различен вид помощ от Запада
Ердоган иска "различен вид помощ" от Запада