НОВИНИ

Започна ремонтът на бул. "Марица - Юг" в Пловдив

Започна ремонтът на един от големите булеварди в Пловдив - „Марица - Юг". Натоварената отсечка вече е затворена за движение. Със сумата от над 5 млн. лева ще бъде подменена канализацията, ще се разширят тротоарите, а паважът - заменен с асфалт.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
12:35, 04.07.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Участъкът между Водната палата и булевард "Източен" е един от най-натоварените в Пловдив, коментират живеещи по "Марица - Юг".

Христо Ацалов: Най-после ще бъде махнат паважът, който създава много шум. Прозорецът на спалнята ми е точно насам обърнат. Като бяха гаражите, до някъде спираха шума. Сега като ги махнаха, вътре в спалнята ми нахлу страхотен шум.

Поне до средата на септември шумът ще е само от работещите багери. Освен нова пътна настилка и водопроводна система от общината обещават и разширяване на зелените площи. По брега на Марица ще се появят и атракциони.

Иван Тотев, кмет на Пловдив: С детските площадки, спортните площадки, фитнеси на открито, кучешки площадки и т.н. Тук подменяме осветление, създаваме кабелна мрежа. Общината започна да изгражда собствена кабелна мрежа. По-късно ще бъдат използвани тези кабелни мрежи за поставяне на камери за наблюдение.

Това е първият от общо три лота по Оперативна програма "Региони в растеж", по която ще бъде ремонтирана една голяма част от градската мрежа. В нея попадат и булевардите "Марица - Юг", "Източен", "Княгиня Мария Луиза" и "Цар Борис ІІІ Обединител".

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Общият договор е 210 дни. Ще направим всичко възможно много по-бързо да се случи.

Паважът от булевардите ще замени калдъръма в някои от малките улички в крайните квартали на града. Камъните от там пък ще се използват при ремонтите в Стария Пловдив, обясниха от общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манолова даде на прокурор решението за увеличаване на цените на тока и парното
Манолова даде на прокурор решението за увеличаване на цените на тока и парното
Държавата отпусна близо 104 млн. лева помощ за БДЖ
Държавата отпусна близо 104 млн. лева помощ за БДЖ