НОВИНИ

Броят на жертвите в Индонезия расте, ново земетресение на остров Сумба

Броят на жертвите след земетресенията и цунамито в Индонезия продължава да расте. Спасители откриха телата на 34 студенти по теология в църква на един от най-засегнатите от бедствията остров Сулавеси. Край друг остров - Сумба, беше регистрирано земетресение с магнитуд 6, според Европейския сеизмологичен център. Няма данни за жертви и материални щети. Предупреждение за цунами не е издавано. Мъж беше изваден изпод отломките в град Палу, на остров Сулавеси.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:39, 02.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
По света

След повече от 3 часа усилия спасителите извадиха изпод отломките на административна сграда в Палу 38 годишен мъж. Според лекарите, състоянието на оцелелия е добро, с оглед на времето, прекарано под руините.

Спасителната акция в града най-засегнат от природните стихии в края на миналата седмица продължава. Повече от 1 700 сгради са изравнение със земята. Освен местните подразделения на гражданска защита и военните, в издирването на оцелели и разчистването на отломки участват и много доброволци. В района има спешна нужда от вода, храна и медикаменти. Броят на жертвите на природните стихии надвишава 850, опасенията са, че ще се увеличава.

Властите поясниха, че голяма част от сензорите, които регистрират цунами са повредени или откраднати. Предупреждение е имало, но то е подценило мощта на стихията и не е стигнало до голяма част от жителите на Палу заради липсата на електричество след първите мощни трусове. Междувременно бяха показани сателитни снимки от мащабните поражения в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Майки на деца с увреждания излизат отново на протест
​Майки на деца с увреждания излизат отново на протест
Сблъсъци между полицията и протестиращи в Барселона
Сблъсъци между полицията и протестиращи в Барселона