НОВИНИ

Жертви и хаос донесе бурята „Елинор“ в Западна Европа

Спрени влакове, отменени полети, хиляди домакинства без ток - бурята „Елинор“ продължава да нанася щети и да причинява хаос в Западна Европа. Загинаха трима души. На много места има опасност от наводнения, свлачища и лавини.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
18:15, 04.01.2018
Чете се за: 00:41 мин.
По света

„Елинор“ затвори повечето ски писти във Френските Алпи. Бурята връхлетя зимните курорти на Франция с ветрове със сила 150 километра в час. Вчера 21-годишен скиор загина от паднало дърво на писта.

Ален Денарие, кмет на Морийон: Ние можем да прогнозираме лавини, дъждове, но не и паднали дървета на пистите. Това е трагедия.

При инцидента пострадаха още девет души. Опасността от лавини в Алпите е максимална. Трима души бяха ранени на френския остров Корсика при пожари, разпалени от ветровете на бурята.

;

В Испания силата на Елинор отслабва, но стихията продължава да нанася щети. Вчера в крайбрежен район в Страната на баските двама души бяха отнесени от голяма вълна.

В Швейцария от силния вятър дерайлира влак. При преобръщането на вагона пострадаха 7 души.

„Елинор“ бушува и в Белгия . Тя прекъсна електричеството на стотици домакинства, повали дървета и предизвика транспортен хаос.

Това е четвъртата голяма буря в Европа от декември. Тя се образува преди два дни над Ирландия и Великобритания. Там, тя нанесе най-големите поражения, като остави след себе си отнесени покриви, изкоренени дървета и прекъснати електропроводи. Все още в много райони има опасност от наводнения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цъфнаха кокичета в Силистренско
Цъфнаха кокичета в Силистренско
Убийство по ревност е една от версиите за шесторното убийство в Нови Искър
Убийство по ревност е една от версиите за шесторното убийство в Нови Искър