НОВИНИ

12 пловдивчани са насочени за PCR след тестване с метода „Елайза“

приключи тестването антитела covid пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
18:41, 10.06.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Регионални

12 пловдивчани са насочени от РЗИ Пловдив за PCR тестове, след като при тестването с метода „Елайза“ са отчели наличие на имуноглобулин А, което е показател за прясна инфекция.

Всичките проби са отрицателни за COVID-19. Обобщение на резултатите от националното проучване ще бъдат оповестени от Националния щаб. В мащабното тестване съгласие да учaстват са дали 1108 човека, като на 958 от тях вече са взети проби.

От областния кризисен щаб в Пловдив обявиха, че само УМБАЛ „Свети Георги“ ще приема пациенти със съмнения за коронавирусна инфекция, като дежурства по график ще дават анестезиолози от всички болници.

При последния случай на положителна пациентка с Ковид в Пловдив се касае за 70 годишна жена.

Д-р Динчо Генев – изп. Дир на УМБАЛ „Пловдив“: Приета от спешно приемно отделение и след това съответно е настанена в отделението, което е определено със заповед на министъра за лечение на болни, които са съмнителни, била е изолирана в отделна стая в пето вътрешно отделение и е преместена поради утежняване на състоянието в ОАИЛ,където е направен пср тест и се установява че болната е положителна на Ковид. Съответно в ОАИЛ-а в Окръжна болница, където има отделен сектор, в който е предвидено отделни апарати за обдишване, монитори, перфузори, болната е изолирана от останалата част и лекарите, провеждат лечението със съответното защитно облекло. Към настоящия момент вече се провеждат PCR тестове на персонала, който е бил контактен с нея и чакаме резултатите.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Градушка и порой затрудниха движението в Смолян
Градушка и порой затрудниха движението в Смолян
Граничните полицаи ще проверяват всички шофьори за неплатени глоби
Граничните полицаи ще проверяват всички шофьори за неплатени глоби