НОВИНИ

Акрапович: В ЦСКА трябва да свикнат със сгъстен цикъл от мачове

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
14:50, 22.09.2020
Чете се за: 01:07 мин.
Български футбол
акрапович цска свикнат сгъстен цикъл мачове

Отборът на ЦСКА трябва да свикне със сгъстен цикъл от мачове. Това заяви старши треньорът на Локомоти (Пд) Бруно Акрапович на своята пресконференция в Пресклуб „България“.

Наставникът на „смърфовете“ бе отличен за Най-добър сред своите колеги за месец август, а неговият Локо Пд спечели наградата за Най-добър отбор за трети пореден месец.

„Не искам да коментирам тия неща с желанието на ЦСКА да отложи мача срещу нас. Мачът с ЦСКА ще се играе. Това е правило на БФС. Ние имаме желанието мачът да се играе. Знам колко е важно за българския футбол един отбор да продължава напред в евротурнирите. И ние бяхме в тази ситуация, така че не е проблем за един отбор да се възстанови, а да свикне да играе много мачове. Не трябва сам да губиш концентрация. Ние си се готвим, пожелавам късмет на ЦСКА в четвъртък и евентуално следващия четвъртък, но само не в неделя. При евентуално отлагане на мач нещата се усложняват. Влияе на отбора, ние не знаехме дали ще играем срещу Етър 12 часа преди мача. Всеки трябва да се оправи със своите неща. Големите отбори като Тотнъм играят сряда-неделя или четвъртък-неделя. Трябва да се подготвиш и няма да имаш проблем като свикнеш на този ритъм. Така го правят и в Германия“, коментира наставникът на „черно-белите“.

На въпрос дали според него съдийството ще повлияе на крайния изход на мача с ЦСКА и от какво трябва да се опази Локомотив в дербито с армейците, наставникът сподели:

„Не се притеснявам от съдийството, смятам, че и съдиите са хора и правят грешки – единственото, което не приемам, са умишлените грешки. Съдийството тук се подобрява, така си мисля. Относно това от какво трябва да се опазим срещу ЦСКА – Локомотив трябва да се опази от това да не промени стила си на игра и да продължи да се развива на терена. Трябва да дадем битка, да играем с характер и мъжество, да покажем на какво сме способни срещу един силен съперник“, завърши Акрапович. Срещата между двата тима е тази неделя, 27 септември, от 21:00 часа на стадион „Лаута“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
COVID-19: Какво може да се случи в следващите пет години
COVID-19: Какво може да се случи в следващите пет години
Шиникова отпадна на старта на квалификациите на Ролан Гарос
Шиникова отпадна на старта на квалификациите на Ролан Гарос