НОВИНИ

Арманд Дуплантис: Чувствам, че имам много плам в себе си

арманд дуплантис границата все далеч надявам скоча високо
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 17.04.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис не скри, че е жаден за още успехи, а в момента основните му цели са да продължи да се развива и да покорява още по-големи височини.

24-годишният швед даде интервю пред "Ройтерс", в която сподели, че гледа развълнувано към предстоящите Летни олимпийски игри в Париж 2024, които ще му донесат "напълно различно изживяване" в сравнение с тези в Токио, когато заради ситуацията с COVID-19 форумът се проведе без публика.

"Чувствам се така, сякаш това ще бъде в известен смисъл първата ми олимпиада. В Токио беше като малък тест, а също така и времето на Игрите премина стресиращо. Ситуацията с COVID-19 донесе много стрес на всички и ние всъщност не успяхме да бъдем толкова свободни, колкото бихме искали. В Париж ще бъде напълно различно изживяване и ще бъде страхотно. Много се вълнувам. Също така е хубаво да имаш семейството си, което да те гледа", заяви Дуплантис, който в японската столица завоюва златния медал.

Роденият в САЩ лекоатлет, който вече е спечелил всичко в своята кариера, разкри още, че все още има "много плам" в себе си и допълни, че се стреми към това да постигне спортно дълголетие.

"Чувствам, че имам много плам в себе си, много съм жаден за успех. Определено помага това, че е олимпийска година, защото чувствам, че има различно ниво на интензивност, което се получава в тренировките. Подсъзнателно, просто се случва по този начин, защото е много важна година. Чувствам, че има още много неща, които трябва да постигна в сектора, много по-големи височини и просто искам да продължа да се подобрявам, да опитвам, да видя какво мога да покажа още от себе си и просто да скоча по-високо", коментира шведът, който има зад гърба си общо седем поправки на световния рекорд в овчарския скок.

"Харесвам това, че имам шанс срещу всеки състезател на овчарски скок сега или в историята на спорта. Чувствам, че сякаш винаги ще бъда най-добрият. Но от друга страна наистина не мисля за това по този начин. Твърде млад съм в момента. Искам да постигна малко повече дълголетие, за да се говори за "най-добрата кариера", завърши Арманд Дуплантис.




Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Възраждане", БСП и ИТН с вот на недоверие (ОБЗОР)
"Възраждане", БСП и ИТН с вот на недоверие (ОБЗОР)
Рафаел Надал не успя да надгради над успеха срещу Флавио Коболи и отстъпи на Алекс де Минор
Рафаел Надал не успя да надгради над успеха срещу Флавио Коболи и отстъпи на Алекс де Минор