НОВИНИ

България е домакин на първото в историята европейско първенство по Бейзбол 5 за юноши

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:55, 15.11.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
българия домакин първото историята европейско първенство бейзбол юноши
Слушай новината

България ще бъде домакин на първото в историята европейско първенство по Бейзбол 5 за юноши и девойки до 17 години, което ще се проведе през тази седмица в София.

След две успешни домакинства на балкански първенства по уличната версия на най-обичаната американска игра (първите регионални първенства по Б5 в света), страната ни има честта да е домакин на дебютния шампионат на Стария континент, който е и квалификация за световното първенство, както и за Младежките олимпийски игри в Дакар 2026.

В шампионата в столицата (16-19 ноември) участие ще вземат 14 държави: Белгия, България, Германия, Гърция, Израел, Италия, Латвия, Литва, Молдова, Нидерландия, Румъния, Турция, Франция и Чехия.

Следвайки мотото на Б5 - "Играй навсякъде" (#playeverywhere), мачовете от първенството ще се проведат на две игрища, изградени в зала "София" в Борисовата градина - един от домовете на българския тенис.

Програма и резултати ще бъдат качвани ежедневно на официалната интернет страница на турнира (https://www.wbsceurope.org/en/events/2022-u-17-baseball5-european-championship/home), а мачовете ще може да се наблюдават както на живо на мястото на събитието, така и в канала на WBSC Europe в YouTube. Входът за публиката ще бъде свободен.

Церемонията по откриване на Евро 2022 по Бейзбол 5 за младежи и девойки ще се състои утре (16 ноември) от 10.00 часа, а веднага след това предстои и мачът на откриването между България и Франция.

Финалът е насрочен за събота (19 ноември) от 14.00 часа, а веднага след неговия край ще се проведе церемонията по закриване.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хебър Пазарджик подава жалба срещу арбитъра от двубоя с Локомотив Пд
Хебър Пазарджик подава жалба срещу арбитъра от двубоя с Локомотив Пд
Президентът Румен Радев ще проведе утре консултации с „БСП за България“
Президентът Румен Радев ще проведе утре консултации с „БСП за България“