НОВИНИ

С аплодисменти и цветя: България се сбогува с Царицата на смеха Татяна Лолова

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
20:04, 26.03.2021
Чете се за: 03:15 мин.
Още
Слушай новината

С аплодисменти и цветя изпратиха голямата българска актриса Татяна Лолова в любимия ѝ Сатиричен театър. В памет на Царицата на смеха, едно от местата сред публиката пред сцената ще остане свободно за нея и ще носи винаги името ѝ.

Българският театър опустя. Всички, които днес оставиха цвете за Татяна Лолова, казаха, че България е загубила една от най-ценните си усмивки.

Хората чакаха с часове, за да кажат последно сбогом на любимата си актриса.

Цвете за Татяна Лолова (Снимки)

Баща ѝ искал тя да стане лекар, за да помага на хората. Тя искала да бъде балерина - за кратко. Вместо това - остана вечна - в театъра и в сърцата на хората.

И НЕартистите трудно остават безразлични. Улицата пред Сатиричния театър не стигаше за всички, които искаха да се сбогуват с нея.

С Татяна Лолова зрителите на БНТ посрещнаха и тази Нова година. Днес БНТ я изпрати с венец от благодарности.

Татяна Лолова остава. Остава жива в сърцата на милиони българи. И ще живее благодарение на пазените като зеница на окото нейни гениални актьорски превъплъщения, сподели водещият от БНТ Драгомир Драганов.

Тя ще живее винаги сред нас с хилядите роли, с този неин смях и дяволит поглед, който имаше. Човек, който и в най-тежките моменти може да ти се обади и да ти каже - виж, и това ще мине, сподели вицепрезидентът Илияна Йотова.

Ако няма усмивка - било явна, било вътрешна. Не може да бъдете красиви. Студена е красотата ви. Ненужна, не топли, казваше приживе Татяна Лолова.

Затова и нейната усмивка ще остане завинаги в сърцата на всички ни.

Тя ни остави своята усмивка. Тази усмивка ще продължи да бъде с нас винаги, сподели днес кметът на София Йорданка Фандъкова.

Излезе дуетната песен на Татяна Лолова и Орлин Горанов

Останаха и думите ѝ. В ролите. В книгите, които написа. И последната песен, която изпя - "Любовта", в дует с Орлин Горанов.

Животът е това. Отиваме си, така е. Поради една или друга причина, рано или късно - всички си отиват. Въпросът е как живееш и това нещо да остава във времето. Когато е добър и светъл пример. А тя беше точно такава, сподели Калин Сърменов, директор на Сатиричен театър "Алеко Константинов".

Вижте последната филмова роля на Татяна Лолова. Неизлъчени още кадри от сериала на БНТ "Порталът" (ВИДЕО)

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа пресконференция на Байдън: Смяна на тона пред медиите в Белия дом
Първа пресконференция на Байдън: Смяна на тона пред медиите в Белия дом
Вечерен час и по-строги мерки в нови три департамента на Франция
Вечерен час и по-строги мерки в нови три департамента на Франция