БСП подкрепя Румен Радев и Илияна Йотова за президентските избори

от БНТ
14:40, 17.04.2021 (обновена)
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
бсп подкрепя румен радев илияна йотова президентските избори
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

На днешното си заседание Националният съвет на БСП взе решение да подкрепи за кандидат-президентска двойка Румен Радев и Илияна Йотова.

Решението е подкрепено със 122 гласа "за", нула "против" и 9 "въздържал се".

Членовете на Националния съвет на БСП сформираха работна група, която да осъществява комуникацията с президентската двойка за формулата на издигането ѝ, инициативния комитет и политиките, които ще отстояват Радев и Йотова.

Групата ще се ръководи от Корнелия Нинова, а в състава ѝ влизат представителите от ръководството на партията - Ирена Анастасова и Атанас Зафиров, както и представителите на ръководството на парламентарната група - Кристиан Вигенин и Христо Проданов.

Пленумът на БСП - напрежение пред "Позитано" 20

Предстои Националният съвет на БСП да одобри изработения от Изпълнителното бюро обхват на политиките, които да бъдат предмет на разговорите между работната група и кандидат-президентската двойка за втория ѝ мандат.

Издигането и утвърждаването на кандидатите за президент и вицепрезидент ще се осъществи по реда на чл. 41, т.6, във връзка с чл. 33, т. 17 от Устава на БСП, уточниха от "Позитано".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ивайло Иванов е на 1/4 финал на Европейското първенство!
Ивайло Иванов е на 1/4 финал на Европейското първенство!
Започна ремонтът на Пети блок на АЕЦ "Козлодуй"
Започна ремонтът на Пети блок на АЕЦ "Козлодуй"