НОВИНИ

ЦСКА сложи край на победната серия на шампионът Марица в петгеймов трилър

цска сложи победната серия шампионът марица петгеймов трилър
Снимка: ВК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
21:33, 04.02.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Впечатляващ мач, с много емоция, хъс и желание. Така волейболистките на ЦСКА проведоха двубоя с Марица и заслужиха суперлативи за представянето си. Съставът на Юлия Иванова и Тони Зетова направи най-добрата си среща за последните години и сложи край на победната серия на шампиона Марица Пловдив след страхотна битка и успех с 3:2 гейма (26:24, 24:26, 21:25, 25:22, 15:13).

Мачът бе пример за волята, която нашите състезателки показаха в хода на всяка една от частите. Тимът ни дори пропусна да вземе аванс от 2:0, след като гостенките се измъкнаха във втората част. В четвъртата пък ЦСКА отново демонстрира характер, записвайки 4 поредни точки в самия край, за да изравни резултата в двубоя.

В последвалия тайбрек Марица взе аванс от 4 точки в началото. Нашите се върнаха при 4:5, но шампионките направиха нова серия и дръпнаха при 11:7. Дори и тук „червените“ не се предадоха и след 6 поредни точки обърнаха за 13:11! Точката на спора бе сложена още при първия мачбол, за да може ЦСКА да нанесе дебютно поражение на пловдивчанки след 145 поредни успеха в родното първенство!

ЦСКА показа, че има силите и възможностите, да се бори с Марица. Успехът е показателен, като е доказателство за израстването на момичетата под ръководството на Иванова и Зетова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Орлин Павлов - новият водещ на "Събота вечер с БНТ" (Галерия)
Орлин Павлов - новият водещ на "Събота вечер с БНТ" (Галерия)
Спартак Плевен повали и Академик Пловдив в НБЛ
Спартак Плевен повали и Академик Пловдив в НБЛ