НОВИНИ

Цвети Пиронкова отпадна на старта на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
07:49, 08.02.2021
Чете се за: 00:46 мин.
Тенис
цвети пиронкова отпадна старта australian open

Българката отстъпи с 5:7, 2:6 на представителката на Тайпе Су-Вей Шие след 1 час и 17 минути игра на Корт № 13 в "Мелбърн Парк".

Срещата започна обнадеждаващо за пловдивчанката, която поведе с пробив и 2:0 гейма, но 68-та в световната ранглистa Шие отговори със серия от четири поредни части, като на свой ред реализира два брейка.

Интригата в сета обаче не бе приключила и в осмия гейм Цвети осъществи общо четвъртия пробив от началото на срещата, за да изравни при 4:4.

За съжаление в малко по-късно Пиронкова допусна да загуби подаването си за трети път, което позволи на Шие да сервира за първата част при 6:5 и опитната тенисистка не сбърка, повеждайки в сетовете.

Уви, втората част премина изцяло под диктовката на Су-Вей, която набързо поведе с 4:0 и до края контролираше аванса си, затваряйки сета, а с това и мача след 6:2.

Така Australian Оpen продължава да бъде най-неприятния турнир от Големия Шлем за Цвети Пиронкова, която никога не е преминавала втория кръг в Мелбърн. Освен това, 33-годишната пловдивчанка за общо пети път губи още на старта в "Мелбърн Парк".

За Су-Вей Шие, която е достигала до 1/8 финалите в турнира на два пъти, пък предстои ден почивка преди да излезе за мача си от втория кръг. Там нейна съперничка ще бъде Бианка Андреску или Михаела Бузарнеску.

Шампионката от Us Open 2019 спечели първия сет с 6:2, а във втория резултатът е 2:2 гейма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марио Драги със сериозни шансове да състави кабинет
Марио Драги със сериозни шансове да състави кабинет
Дойчин Василев: Техническите трудности са неимоверни на К2, а през зимата се увеличават многократно
Дойчин Василев: Техническите трудности са неимоверни на К2, а през зимата се увеличават многократно