НОВИНИ

Делян Пеевски и Бойко Борисов питат премиера за споразумението с енергетиците

Споразумението беше сключено на 3 октомври

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 19.10.2023 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Какви мерки са предприети по отношение на изпълнението на точките от Споразумението между министър-председателя, министри, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор "Енергетика", което беше сключено на 03.10.2023 г. Това питат председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в специално писмо до премиера Николай Денков.

С писмото се иска информация какви мерки са предприети по точка 5 (категорично отпадане от ТП нa предприятие за конверсия на въглищните райони), чийто краен срок за изпълнение е 31.10.2023. Изисква се и информация по мерките по точки 2 и 3 (срок за изпълнение 30.11.2023 г.) и информация по останалите точки, ако има предприети мерки.

"Написахме писмо, в което искаме да се спазят сроковете, защото ние си спомняме тежките преговори със синдикатите, с миньорите, с енергопроизводителите от различните райони, включително и от Бобовдол, Мариците и така нататък. И в тези срокове, като не се изпълнят, те пак ще излязат на улицата. И ние когато сме си сложили ,заедно с премиера Денков подписите, с колегите от ПП-ДБ, синдикатите, ние не трябва да излъжем хората", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В писмото си до премиера Николай Денков депутатите посочват, че Народното събрание е гарант за изпълнение на Споразумението между премиера, министри, депутати и синдикатите и във връзка с контрола, който трябва да осъществи по неговото изпълнение, народните представители ще изискват ежеседмична информация по отделните мерки, посочват от ДПС.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бащата на Неймар: Бог вече знаеше, че трябва да отдели зърното от плявата
Бащата на Неймар: Бог вече знаеше, че трябва да отдели зърното от плявата
Жоан Лапорта: Не съм плащал на футболни съдии
Жоан Лапорта: Не съм плащал на футболни съдии