НОВИНИ

Димитър Кузманов с успешен старт на "Чалънджър" в Румъния

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:19, 13.07.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
димитър кузманов успешен старт challenger румъния
Слушай новината

Втората ракета на България Димитър Кузманов започна с убедителна победа участието си на турнира от сериите ATP Challenger в Яш, Румъния.

Кузманов, поставен под №8 в схемата, надигра с 6:2, 6:2 сърбинът Педжа Кръстин за 87 минути игра.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

В първия сет българинът сервираше на много високо ниво, като не допусна съперника му да стигне до нито една точка за пробив. От своя страна Мико реализира два брейка по пътя му към успеха с 6:2.

Във втория сет Кузманов поведе набързо с 3:0 гейма, реализирайки нови два пробива. Кръстин намали до 2:3, но нова серия от три поредни гейма за българския представител му осигури крайния успех в мача.

Победата осигури на Мико 1460 евро от наградния фонд и 8 точки за световната ранглиста, където понастоящем той се намира под №238.

Следващият съперник на Димитър Кузманов ще бъде румънецът Николас Йонел, който участва с "уайлдкард". В мача си от първи кръг Йонел надигра с 6:3, 4:6, 6:2 представителя на Испания Николас Санчес Искеридо.

За втория кръг на турнира още вчера се класира и младия Адриан Андреев, който отстрани третия поставен Александър Мюлер от Франция с 6:4, 1:6, 6:3.

Българското участие в Яш продължава по-късно днес с Александър Лазаров, който премина през квалификациите на турнира. Първият му съперник в основната схема ще бъде №6 в схемата Мариус Копил.

Двамата имат един мач помежду си през 2016-та година в квалификациите на Sofia Open, когато в дебюта си на ниво АТР Лазаров губи от Копил с 6:7(5), 4:6.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как в една от махалите в Благоевград приемат идеята за министър по ромските въпроси?
Как в една от махалите в Благоевград приемат идеята за министър по ромските въпроси?
Финансовите министри от ЕС обсъждат първите планове за възстановяване
Финансовите министри от ЕС обсъждат първите планове за възстановяване