НОВИНИ

Двама положителни за COVID-19 в региона на Монтана през уикенда

двама положителни covid региона монтана уикенда
bnt avatar logo
от БНТ
19:06, 10.05.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Санитар от дома за възрастни с психични разстройства в село Говежда, община Георги Дамяново, е дал положителна проба за коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Монтана.

59-годишният мъж е без симптоми и от половин година е бил в болничен. Той и съпругата му, с която единствено е контактувал, са под домашна карантина.

В събота международен шофьор на 52 години, завърнал се в началото на седмицата от курс в Нидерландия, също се оказал с положителен резултат и е настанен в болницата в Монтана. Това е
първият случай на болен от COVID-19 в община Монтана.

От началото на месец май в областта са изследвани 227 човека от 8 социални заведения. Трима от персонала са с положителни тестове за коронавирус, уточниха от РЗИ.

Санитарка и хигиенистка от Дома в Добри дол и санитарът от дома в Говежда. Пробите на
всички 67 домуващи в Добри дол са отрицателни. Предстои в понеделник тестване и на настанените хора с психични разстройства в село Говежда.

В понеделник здравните експерти влизат и в последния дом в област Монтана - Дома за възрастни лица с физически увреждания в село Орсоя, Ломска община.

Първите регистрирани с COVID-19 в областта на 8 март са двамата възрастни съпрузи от село Василовци, които починаха. Те бяха и първите заразени в страната от началото на пандемията.

Досега в региона са установени 22 случая. 16 от тях са излекувани. Болни от коронавирус
сега са четирима. Трима са без симптоми и са под карантина в домовете си, а един е в инфекциозното отделение на болницата в Монтана, и е в добро общо състояние.

Снимки РЗИ - Добри Дол

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милиони костенурчета се излюпиха на плаж в Индия
Милиони костенурчета се излюпиха на плаж в Индия
1965 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас
1965 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас