НОВИНИ

Двамата мъже, които пребиха старец в Трилистник, остават в ареста

двамата мъже пребиха старец трилистник остават ареста
bnt avatar logo
от БНТ
15:30, 09.04.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Районен съд-Пловдив постанови най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 32-годишния П. А. и 16-годишния А. М. от с. Трилистник.

Спрямо тях са повдигнати обвинения за това, че на 5 април в с. Трилистник са извършили грабеж на портфейл и пари, общо всичко на стойност 117 лева, от 86-годишен жител на селото.

Предвидените от закона наказания за това престъпление са съответно: лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години – за пълнолетния извършител, и лишаване от свобода за срок до 3 години – за непълнолетния.

Извършеното престъпление се отличава с ожесточеност и безпардонност, като е употребена освен физическа и вербална агресия спрямо пострадалия. Жертвата е възрастен човек, чиято възможност да окаже съпротива е силно намалена, двамата обвиняеми са разбили врата и прозорец, за да проникнат в къщата му.

Съдът прецени, че за двамата обвиняеми не съществува опасност да се укрият, но е налице реална опасност при мярка, различна от задържане под стража, да извършат престъпление. При обвиняемия А. М. тази опасност се извежда и от обстоятелството, че грабежът е извършен само няколко месеца, след като е влязла в сила предишна присъда лишаване от свобода за срок от 2 години, чието изпълнение е било отложено.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС откри сметка за дарения срещу разпространението на COVID-19
ВСС откри сметка за дарения срещу разпространението на COVID-19
Франция: Насилието над деца по време на пандемията се е увеличило
Франция: Насилието над деца по време на пандемията се е увеличило