НОВИНИ

Екипът на предаването „България в 60 минути“ с номинация за "Златна ябълка"

екипът предаването bdquoбългария минутиldquo номинация златна ябълка
bnt avatar logo
от БНТ
15:46, 20.04.2021
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

Екипът на предаването „България в 60 минути“ на БНТ 1 е номиниран в категорията „Журналист“ на наградите „Златна ябълка“.

С преките си репортажи за българската аудитория екипът на „България в 60 минути“ извежда на преден план Добрата история, подпомагаща приемането на по-различните, казват от Национална мрежа за децата, които връчват наградите и допълват:

В основата на номинацията е не някаква кампанийност или епизодично присъствие на материали, а честото и регулярно отразяване на пълния спектър от проблемите на децата и младежите в България.

Отразяването на добри практики от неправителствени, образователни и доброволни организации – водещи към така необходимите ни толерантност, емпатия и съпричастност към поставените в по-трудна житейска ситуация.

С преките си репортажи за аудитория и активността на екипа на „България в 60 минути“ в социалните мрежи се развива директен контакт със зрителите, споделя се допълнителна информация, извежда се на преден план Добрата история, подпомагаща приемането на по-различните.

И не на последно място – зададеният от екипа на „България в 60 минути“ открит и човешки тон при представяне на проблемите на деца и младежи (законодателни, финансови, социални, интеграционни) служат да пример за комуникация в медийната и обществена среда.

Екипът от журналисти на предаването „България в 60 минути“ на БНТ 1, са – водещ Мариана Векилска и кореспондентите от Варна – Нивелина Няголова и Силвия Русинова, от Пловдив – Николай Райшинов и Галена Паскова, от Русе – Калчо Петков и Роман Сушков и от Благоевград – Ирина Николова, Десислава Малинова, Слави Илиев.

Предаването „България в 60 минути“ е една от новите платформи в телевизионния ефир, насочено към широката аудитория в цялата страна, с преки включвания, репортажи и теми в развитие от всекидневието на всички ни.

От август 2020 г., наред със събития от деня, традиции и иновации, екипът с кореспондентите си от регионалните центрове във Варна, Пловдив, Русе и Благоевград, регулярно отразяват образователни проекти, благотворителни кампании, практики при интеграция на деца и младежи в затруднение, с интелектуални проблеми, в детски градини, училища, защитени жилища или работещи в защитена среда.

Това прави проблемите им публични и отразява истинския им живот в обществото ни.
С подобна медийна работа се привлича вниманието на все по-широк кръг от зрители, а самите деца и младежи се чувстват забелязани, приети и интересни за приятелите си, за близки и непознати.

Наградите „Златна ябълка“ отличават личности, организации и институции, които с работата си са допринесли за защита правата на децата и за подобряване на тяхното благосъстояние.

Тази година наградите „Златна ябълка“ ще бъдат връчени за единадесети пореден път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасни ли са лешоядите за хората?
Опасни ли са лешоядите за хората?
Селф-тестовете за COVID-19 няма да важат за дигиталните паспорти на ЕС
Селф-тестовете за COVID-19 няма да важат за дигиталните паспорти на ЕС