НОВИНИ

ЕС отваря границите си за 14 държави

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:21, 01.07.2020 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
Общество

Европейският съюз отваря границите си за 14 държави, но не и за Съединените щати. Отвъд Океана броят на заразените надхвърли два милиона и 600 хиляди души. Съществуват опасения, че новите случаи в страната може да достигнат до 100 хиляди на ден.

Европейският съюз отваря границите си за 14 държави, но остава затворен за Съединените щати. Отвъд Океана броят на заразените надхвърли два милиона и 600 хиляди души. Съществуват опасения, че новите случаи в страната може да достигнат до 100 хиляди на ден.

Европейският съюз остава затворен за гражданите на Съединените щати заради увеличаващия се брой случаи на COVID-19 в страната. Международното летище в Сан Франциско започна да възстановява полетите до Европа, но както изглежда те ще са за прибирането на европейски граждани. Там не крият разочарованието си.

Дъг Якъл, говорител на Летище Сан Франциско: Решението очевидно ще промени профила на пасажерите и ще ограничи много пътуванията в бъдеще и това е жалко.

В Сан Франциско не са доволни, но приемат, че оставащите ограничения са заради недостатъчните мерки за предотвратяване на разпространението на заразата.

Крис Макгинис, журналист: Европа приема канадците, както и хората от Австралия, Нова Зеландия и дори Китай. Но заради лошото управление на пандемията засега това не важи за нас.

Лили Хилтън, жителка на Сан Франциско: Тук всички работиха здраво, за да се ограничи заразата. Но явно не се справихме добре в Съединените щати и трябва да сме по-отговорни.

Сред държавите, които няма да бъдат допускани е и Бразилия. Латиноамериканската страна регистрира повече от 33 хиляди нови случая на Ковид-19 за денонощието и 1280 починали. Общо заразените в Бразилия са над милион и 400 хиляди души, което я поставя на втора позиция в света след Съединените щати по брой случаи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия поема ротационното председателство на ЕС
Германия поема ротационното председателство на ЕС
Увеличават пенсиите с 6,7% от днес
Увеличават пенсиите с 6,7% от днес