НОВИНИ

Филип Филипов: Бюджетът за стадиона е осигурен, феновете на ЦСКА трябва да са спокойни

филип филипов бюджетът стадиона осигурен феновете цска спокойни
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
10:44, 23.02.2023
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Бюджетът заложен за стадиона е осигурен, искам да прекратя тези спекулации. Никога не е ставало въпрос да бъде занижаван, той сигурно ще бъде завишен от тази рамка 80-90 милиона, защото има инфлация и други фактори, които могат да оскъпят. Феновете трябва да са спокойни. Стадионът ще бъде наистина от най-висок клас. Това заяви изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов при представянето на новия директор в клуба Стоян Орманджиев.

Орманджиев ще бъде представител на "Българска армия" на Фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука", новият акционер на "червените", който ще държи 40 процента от акциите.

"Хубавите неща случващите се в ЦСКА следват едно след друго. В началото на седмицата станахме собственици на стадиона заедно с държавата. От вчера клубът има и нов съсобственик – фондация. Семейство Ганчеви си запази 40% от акциите, фондацията също има 40%, а легендата Христо Стоичков има 20%", обясни Филипов.

"Най-важната крачка за стадиона беше да се учреди дружество с държавата. Основна заслуга за това има семейство Ганчеви, които положиха много усилия през последните години. Искам да благодаря и на министър Лечева, без чиято помощ това няма да се случи", каза още Филипов.

"Ние приветстваме всяка една проверка, защото нищо не крием. Институциите трябва да са запознати със случващото се. Нямаме притеснения. Първата копка не зависи от нас. Зависими сме от институциите. Проектът трябва да бъде съгласуван с тях. Надяваме се в най-кратки срокове да започнем. Идеята за Панчарево е да преместим школата там, да направим общежитие и още един терен", каза директорът на "червените".

"ЦСКА да е държавен отбор? Това са нелепи неща. ЦСКА си плаща наем за стадиона, на който играе мачовете. Този наем е 100 хил. лева на месец. Не знам друг отбор да плаща наем. На други отбори им се плаща наем и данъци", коментира Филипов.

"В най-скоро време ще бъде представен идейният проект на институциите. Тогава ще бъде осводомена и широката общественост за визията на стадиона. Тогава ще се разбере и колко много работа се извърши през тези месеци. Работа има страшно много. Основата, на която ще се формират нашите отношения, ще е колегиалност. Деления няма да има. ЦСКА е много голям клуб. Винаги има къде да се развива и да надгражда. Това ще е и нашата цел в работата. Всичко искаме ЦСКА да се развива и да бъде стойностен клуб. Уверен съм, че този строеж ще започне и желанието ни ще се сбъдне. Не правим нищо, което е в разрез със закона. Няма пречки, поради които, на това място да не бъде изграден един хубав стадион. Той ще е полезен не само за ЦСКА, а за целия български спорт", допълни той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоян Орманджиев: Надявам се да надминем целите
Стоян Орманджиев: Надявам се да надминем целите
Изоставянето на животни да се криминализира в случай, че доведе до смърт или тежка увреда, настояват зоозащитници
Изоставянето на животни да се криминализира в случай, че доведе до смърт или тежка увреда, настояват зоозащитници