НОВИНИ

Финал преди финала: Алкарас срещу Джокович на Ролан Гарос

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:08, 09.06.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
финал финала алкарас джокович ролан гарос
Слушай новината

Двамата основни фаворити за титлата от Ролан Гарос Карлос Алкарас и Новак Джокович ще се изправят един срещу друг в първия полуфинал днес на централния корт "Филип Шатрие" в 15.45 ч.

Джокович, който е номер 3 в света и двукратен победител в Париж, рядко влиза в даден мач като аутсайдер, но експертите дават леко предимство на лидера в световната ранглиста Карлос Алкарас. Испанецът спечели титлата от Откритото първенство на САЩ миналото лято, след което пропусна Аустрелиън Оупън заради контузия, но след завръщането си на корта записа силни резултати, като грабна титлите в Буенос Айрес, Индиан Уелс, Барселона и Мадрид. По пътя си към полуфиналите Алкарас загуби само един сет срещу Даниел Таро във втория кръг, и записа победи над Лоренцо Музети, Денис Шаповалов и Стефанос Циципас.

От своя страна Джокович започна годината с титли в Аделаида и Аустрелиън Оупън, но след това имаше проблеми с контузия в лакътя и допусна някои изненадващи поражения. Той обаче отново показва най-доброто от себе си в турнирите от Големия шлем, като също е загубил само един сет в пет мача - срещу Карен Хачанов в четвъртфиналите.

Алкарас е спечелил единствения мач между двамата до момента, който се игра на Мастърса в Мадрид миналата година. Двамата имат 16 години разлика, а от началото на 2023 на четири пъти си размениха водачеството в ранглистата. Алкарас ще си осигури оставане на първото място с победа над Джокович, докато сърбинът има нужда от титлата в Париж, за да се върне на върха.

Във втория полуфинал, който ще започне не преди 18:30 часа, двукратният финалист Каспер Рууд ще срещне Александър Зверев от Германия.

снимки БГНЕС

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама нови депутати от ПП-ДБ положиха клетва в НС
Двама нови депутати от ПП-ДБ положиха клетва в НС
Владислав Панев: Властта на главния прокурор трябва да бъде намалена значително и с промени в Конституцията
Владислав Панев: Властта на главния прокурор трябва да бъде намалена значително и с промени в Конституцията