НОВИНИ

Фучович отрази три мачбола и изхвърли Вавринка

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:52, 10.02.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Тенис
фучович отрази три мачбола изхвърли вавринка

Най-добрият унгарски тенисист отстрани след четиричасов трилър шампиона в Мелбърн от 2014 година, Стан Вавринка и по този начин достигна до третия кръг на Australian Open за общо трети път в кариерата си.

Двубоят между двамата премина през много обрати, като истинската драма дойде в петия сет, който трябваше да бъде решен след шампионски тайбрек, който Фучович спечели на с 11-9 точки в своя полза.

По пътя към успеха си 29-годишния тенисист отрази общо четири мачбола, за да стигне до крайното 7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6(9).

Швейцарецът Вавринка определено може да съжалява за тази загуба, след като той почти бе направил обрат от 0:2 сета, но в решителния тайбрек на двубоя, пропусна три поредни шанса да затвори срещата.

Така в следващия кръг Фучович, който през миналия сезон достигна от 1/8 финалите в Мелбър, ще играе срещу бившия полуфиналист тук, Милош Раонич. Канадецът елимнира в 4 сета, Корентен Муте след 5:7, 6:1, 6:1, 6:1.

Към следващата фаза на Australian Open продлъжават и другите две кандаски звезди, Денис Шаповалов и Феликс Ожие Алиасим. Двамата се справиха в по три сета съответно с Бърнард Томич и Джеймс Дъкуорт и в петък ще излязат един срещу друг в третия кръг на надпреварата.

Напред продължават още номер 8 в схемата Диего Шварцман, както и номер 27 Душан Лайович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Робърта се оказва твърде скъп за шампиона на Швеция
Робърта се оказва твърде скъп за шампиона на Швеция
EП одобри Механизма за възстановяване след коронавируса
EП одобри Механизма за възстановяване след коронавируса