НОВИНИ

Футболисти на Берое играха заедно с ученици

футболисти берое играха заедно ученици
bnt avatar logo
от БНТ
15:48, 19.05.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Кампанията „Да играем футбол в училище“, поета от футболния тим на Берое Стара Загора, продължи с посещение на VI ОУ „Св. Никола“.

Гости на учениците бяха играчите от представителния тим Мирослав Енчев и Иван Гошев, треньори от школата на клуба, треньорът на мъжкия отбор Иван Желев и изпълнителен директор Стелиян Попчев. И днес бяха проведени демонстративни игри с децата, които също така имаха възможност да се снимат с играчите и получат автографи.

Кампанията на Берое ще продължи в началото на новата учебна година с посещения във всички старозагорски училища. Клубът благодари на учебните заведения за гостоприемството и партньорството.

Дейностите, предвидени в „Да играем футбол в училище с Берое“, са част от мерките на клуба за увеличаване на положителното въздействие на заниманията с футбол, насочени към целевата група – децата от начален етап на обучение в училищата.

Основните цели са свързани с подобряване и повишаване ефективността от дейността за развитие на спорта за учащи, насърчаване на учениците от начален етап на обучение в училищата към физическа активност и системно практикуване на спорта футбол като средство за здравословен начин на живот, физическо и духовно развитие.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи е на посещение у нас
Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи е на посещение у нас
ЕП призова България и РСМ да решат спора си извън процеса на присъединяване
ЕП призова България и РСМ да решат спора си извън процеса на присъединяване