НОВИНИ

Григор Димитров завърши 2022 г. на 28-ата позиция в световната ранглиста

григор димитров завърши 2022 заемайки ата позиция световната ранглиста
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 21.11.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров завърши сезона на 28-о място. Това стана ясно след публикуваната днес последната официална ранглиста на АТР за 2022 година. Българинът за десета поредна година завършва сред първите 30 тенисисти в подреждането.

Втората ни ракета Димитър Кузманов прогресира с 12 места и вече е 195-а ракета в света след участието на последния си турнир за сезона в Хелзинки, където достигна до четвъртфиналите.

Мико за втора поредна година се нарежда в топ 200 на световния тенис, след като през 2021 г. зае 187-ата позиция в ранглистата.

Националът ни за Купа „Дейвис“ Адриан Андреев прогресира 13 позиции в подреждането, за да завърши сезона на рекордното за него 207-о място. През уикенда Андреев също достигна четвъртфиналите на тенис турнира във финландската столица, заедно с Димитър Кузманов.

На точно 70 позиции зад Адриан Андреев се нарежда и съотборникът му в националния отбор Александър Лазаров, който е под № 277 от днес.

Лидер в световната ранглиста е Карлос Алкарас с 6820 точки, следван от рекордьора по титли от „Големия шлем“ Рафаел Надал с 6020 т., а тройката допълва норвежецът Каспер Рууд с 5860 т. Четвърти е първата ракета на Гърция Стефанос Циципас с 5500 т., докато носителят на титлата от Финалите на ATP в Торино Новак Джокович е пети с 4820 точки в актива си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще стартира ли напролет изграждането на Зеления ринг на София?
Ще стартира ли напролет изграждането на Зеления ринг на София?
Коледна атмосфера в Париж - включиха традицонното осветление на "Шанз-Елизе"
Коледна атмосфера в Париж - включиха традицонното осветление на "Шанз-Елизе"