НОВИНИ

Христо Христов: За мен истинската победа е раждането на сина ми

Христо Христов спечели сребърен медал в двубоя в кат. до 109 кг при мъжете на европейското първенство по вдигане на тежести в София.

христо христов мен истинската победа раждането сина
bnt avatar logo
от БНТ
08:48, 20.02.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

За мен истинската победа е, че най-после се роди синът ми. Той беше много чакан. Обичам ги с майка му и нямам търпение да ги изпишат и да си ги взема у дома. Това каза Христо Христов, който спечели сребърен медал в двубоя в кат. до 109 кг при мъжете на европейското първенство по вдигане на тежести в София. Той завърши с двубой от 380 кг (175 в изхвърлянето и 205 в изтласкването), като спечели и сребро в първото движение. Това се случи по-малко от 24 часа, след като стана баща на първороден син.

„Медалът идва по-малко от 24 часа, след като жена ми роди. Емоцията не ме остави да спя цяла нощ. Спал съм не повече от 3-4 часа и това се видя и днес. Бях толкова зле на загрявката. Безсънието се отразява. Моя си е грешката, че не легнах да спя, просто не можех от еуфорията. Ще се реванширам на следващите състезания. И двата медала са за сина ми. Всеки баща знае какво е синът му за него. Емоцията явно също вече е по-различна, когато се състезавам. Щом приемам второто място толкова леко. Обикновено след загуба блъскам и тръшкам, а сега искам просто да се прибера, да ги изпишат и да си ги взема при мен“, коментира Христов.

Златният медал в категорията спечели Дадаш Дадашбаили (Азербайджан) с двубой от 388 кг (176 в изхвърлянето и 212 в изтласкването). Бронзът е за Матеус Хофман (Германия) с 378 кг (172 в изхвърлянето и 206 в изтласкването).

Преди това Васил Маринов зае седмо място в категория до 102 кг с двубой от 381 кг.

След осем от деветте състезателни дни на шампионата в София България има 4 европейски титли - Ангел Русев (до 55 кг), Габриел Маринов (до 61 кг), Божидар Андреев (до 73 кг) и Карлос Насар (до 89 кг). Със сребърни медали в двубоя са Иван Димов (до 61 кг) и Христо Христов (до 109 кг), а Джан Зарков спечели бронз в категория до 55 кг.

В последния ден от европейското в „Арена София“ от 13:00 часа е състезанието в категория над 87 кг при жените с участието на Джесика Иванова.

снимки: БГНЕС

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меси с видео обръщение по повод отсъствието му в приятелската среща на Интер Маями в Хонконг
Меси с видео обръщение по повод отсъствието му в приятелската среща на Интер Маями в Хонконг
"Истории от Олимпийските игри" брой 16 (ВИДЕО)
"Истории от Олимпийските игри" брой 16 (ВИДЕО)