НОВИНИ

Imagine Dragons помагат на украинско момче от музикален клип да възстанови дома си

imagine dragons помагат украинско момче музикален клип възстанови дома
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:24, 30.12.2023
Чете се за: 02:00 мин.
По света
Слушай новината

Членовете на групата Imagine Dragons помагат на семейството на 15-годишно украинско момче да си възвърне дома, след като той е бил разрушен по време на продължаващата война в родната му страна.

Сашко е тийнейджърът от Украйна, който участва във видеоклипа към песента на групата "Crushed". Видеото и песента се превръщат в огромен хит до голяма степен благодарение на историята на Сашко, на когото руските сили отнемат всичко.

Домът на момчето е напълно унищожен през 2022 г. Малко след това операторът на Imagine Dragons Тай Арнолд се запознава със Сашко по време на пътуване до Украйна. Трогнат от неговата историята, той пожелава да разкаже на света за ужасите, с които се сблъсква момчето.

Музикалният видеоклип предизвика масови дарения за UNITED24 - платформа, стартирана от президента Зеленски за събиране на дарения за украинците, с която Imagine Dragons обединяват усилия.

Благодарение на видеоклипа на Imagine Dragons платформата намира частен дарител, който да възстанови къщата на Сашко. UNITED24 използва средствата, за да плати за цялостното обновяване на дома. Миналата седмица Тай е предал ключовете на възстановения дом на Сашко и майка му.

През лятото Imagine Dragons гостуваха в България по време на европейската част от световното им турне. На концерта на групата на стадион "Васил Левски" в София присъстваха над 40 000 души.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Второ поражение за волейболните национали на България до 18 г. от Италия
Второ поражение за волейболните национали на България до 18 г. от Италия
Приготвят 2500 парчета баница за новогодишната нощ в Бургас
Приготвят 2500 парчета баница за новогодишната нощ в Бургас